Infra

3e grote wegafsluiting A.C. de Graafweg

Provincie wil met herinrichting betere verkeersveiligheid en doorstroming garanderen

3e grote wegafsluiting A.C. de Graafweg

De 3e grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg begint 28 augustus en duurt tot en met 22 december 2023. Vanaf de ovonde Dijkweg/Langereis tot en met het kruispunt de Pade is A.C. de Graafweg 4 maanden lang afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De ovonde, Dijkweg en Langereis blijven wel open tijdens deze wegafsluiting.

Wegverbreding

Tijdens deze afsluiting wordt de weg verbreed met 1,50 meter van 6,10 naar 7,60 meter. Het fietspad en de sloot zijn al verplaatst voor de wegverbreding. Op het gehele wegdek komt er nieuw asfalt. Er is al een nieuwe drinkwatertransportleiding geplaatst. Deze leiding lag er al sinds 1932 en moest vernieuwd worden. Het stroomnet is uitgebreid langs dit gedeelte van A.C. de Graafweg. Door de komst van een nieuw industriegebied tegenover de Heerenweide en woningbouw in Hoogwoud, is er een groter stroomnet nodig.

Omleiding bestemmingsverkeer Hoogwoud

In de eerste week van de afsluiting is er een omleiding voor het bestemmingsverkeer van en naar Hoogwoud/Opmeer. Deze omleiding geldt van 28 augustus tot 4 september. Het kruispunt Pade wordt op 4 september afgesloten na de Zomerpop. Hoogwoud is bereikbaar via:

  • Langereis, Mienakker en Koningspade
  • Westerboekelweg (eenrichtingsverkeer)
  • A7

Omleiding bestemmingsverkeer Opmeer

Van 4 september tot 22 december is er een omleiding voor het bestemmingsverkeer van Opmeer/Hoogwoud. Het kruispunt Pade gaat dan dicht. Opmeer is bereikbaar via:

  • Langereis, Mienakker, Herenweg
  • A7

Omleiding doorgaande- en vrachtverkeer

Het doorgaande– en vrachtverkeer blijven gebruik maken van de omleidingsroutes A7, N242 en N239. Het vrachtverkeer van en naar het industrieterrein de Veken kan naar de A7 rijden via de nieuw gerealiseerde N241.

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De verkeersdrukte op de omleidingsroutes en omliggende wegen blijft de provincie monitoren. Dat gebeurt met tellingen, eigen observaties en meldingen van bewoners en weggebruikers. Zo nodig worden extra maatregelen genomen. Ook worden er tijdens de afsluiting regelmatig prikacties en controles uitgevoerd.

Verkeersveiligheid verbeteren

Met de herinrichting van A.C. de Graafweg wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming garanderen. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed van 6,10 naar 7,60 meter. Door het aanleggen van een erftoegangsweg kunnen landbouwvoertuigen via de rotonde Frik en ovonde veilig invoegen. Over het hele traject wordt het fietspad breder en ligt het verder van de weg af.

Vorig bericht Horecaondernemers Amstelzijde verenigen zich
Volgend artikel BUX verhoogt rentevergoeding op niet-geïnvesteerd geld

Nu op WijNoordHolland