Nieuws

50 nieuwe woningen in Wognum en 200 voor Medemblik

18 december stemde de gemeenteraad in met twee kaderstellende notities voor de bouw van woningen in Wognum en Medemblik.


50 woningen komen in Bloesemgaerde Noord, een nieuwe wijk aan de noordwestkant van Wognum. Het gaat om sociale huurwoningen (25%), goedkopere koopwoningen (25%) en middeldure en dure koopwoningen (50%).

200 woningen voor Medemblik

De vaststelling betekent dat er ook zo’n 200 woningen bij komen in de stad Medemblik. De eerste woningen komen er waarschijnlijk in 2022. Naar verwachting zijn alle woningen over een jaar of zes gebouwd. De wijk wordt ontwikkeld in samenwerking met BPD Ontwikkeling en Zeeman Real Estate, die eigenaar van een groot deel van de gronden zijn.

Gezinnen, starters, 55+ers en sociale huurwoningen

De nieuwe wijk krijgt veel water, is gelegen in de polder ten zuiden van de huidige Schepenwijk en er is veel aandacht voor duurzaamheid. De doelgroepen zijn (aankomende) gezinnen, starters, 55+ers en er is veel ruimte voor sociale huurwoningen. Met de nieuwe wijken wordt ook doorstroming binnen de kernen en de gemeente mogelijk.

Wethouder Andrea van Langen: “We weten allemaal dat de vraag naar nieuwe woningen groot is. Dit is een grote stap richting mooie nieuwe woonwijken in Wognum en Medemblik. Ik ben blij dat we nu zo ver zijnâ€.

Vorig bericht Pink Elephant uitgeroepen tot beste grote opleider van Nederland
Volgend artikel Gedeputeerde Cees Loggen bezoekt circulair nieuwbouwproject

Nu op WijNoordHolland