Nieuws

Bijeenkomsten Aalsmeer energie besparen en duurzaamheid voor bestuurders VvE’s

Gemeente Aalsmeer organiseert bijeenkomsten over duurzaamheid voor bestuurders en beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).


Aalsmeer

Aalsmeer
Met de sessies ondersteunt en stimuleert de gemeente Aalsmeer VvE’s om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Veel VvE’s denken al na over maatregelen om het gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen. Maar vaak vindt men het moeilijk om te beslissen welke maatregelen een VvE moet nemen en wanneer. En hoe kan dit gefinancierd worden? Daarom organiseert de gemeente drie bijeenkomsten. Diverse sprekers van onder andere de gemeente, het Nationaal Energiebespaarfonds en VvE-Belang praten VvE’s bij over de mogelijkheden, financiering en het belang van energiebesparende initiatieven.

Bijeenkomsten

VvE’s kunnen één of meerdere bijeenkomsten bijwonen.

 • Dinsdag 11 feb (19.15-21.45): Netwerkbijeenkomst ‘Van Plan tot Actie’, voor VvE’s die al concreet bezig zijn (geweest) met verduurzaming en/of concrete plannen hebben. Het doel is om VvE’s gelegenheid te geven om ervaringen en kennis te delen, evenals successen en knelpunten. Deze bijeenkomst is gezamenlijk voor VvE’s uit Aalsmeer en Amstelveen.
  Locatie: Westwijk, Amstelveen.
 • Donderdag 26 maart (19.15-21.45): Algemene informatiebijeenkomst over verduurzaming van VvE’s. Welke maatregelen kan een VvE nemen (met de nadruk op energiebesparende maatregelen)? Welke mogelijkheden zijn er voor financiering? en wat kan het Duurzaamheidsfonds van de gemeente betekenen?
  Locatie: Aalsmeer.
 • Donderdag 16 april (19.15-21.45): informatiebijeenkomst ‘VvE’s en zon’. Over verschillende mogelijkheden voor zonne-energie, met aandacht voor financiële, juridische en organisatorische aspecten.
  Locatie: Aalsmeer.

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten, maar aanmelden is wel noodzakelijk i.v.m. de beschikbare ruimte en het toezenden van informatie. Voor de bijeenkomsten op 26 maart en 16 april in Aalsmeer kunnen VvE’s zich aanmelden per e-mail, o.v.v. bijeenkomst VvE’s met de volgende informatie:

 • naar welke bijeenkomsten u wilt komen
 • naam en adres van de VvE (graag vermelden Kudelstaart of Aalsmeer)
 • aantal appartementen en bouwjaar
 • namen en emailadres(sen) van de bestuursleden die komen

Voor de bijeenkomst op 11 februari kunnen VvE’s zich aanmelden per e-mail met bovenstaande informatie. Bij de bevestiging krijgen VvE’s ook de definitieve locaties van de bijeenkomsten

Vorig bericht Gelijk aan de slag na banenmarkt Werkplein Amstelveen
Volgend artikel Economic Board finalist Circular Award 2020

Nu op WijNoordHolland