Nieuws

Aanbieden van bepaalde taxidiensten rond Schipholplaza blijft verboden

De Raad van State heeft de gemeente Haarlemmermeer in het gelijk gesteld.


Haarlemmermeer
Eerder gaf de rechtbank Noord-Holland de gemeente ook al gelijk.

Burgemeester Onno Hoes reageert verheugd: ‘het instellen van een verbodsgebied voor ongewenste taxidiensten werkt, dat merken we dagelijks. Binnen dit gebied hebben reizigers niet of nauwelijks meer last van opdringerige, agressieve taxichauffeurs.’

Het opdringerige en agressieve gedrag van taxichauffeurs die tot ver in de aankomsthal hun taxidiensten aan de man probeerden te brengen leidde tot een hausse aan klachten van reizigers. Het instellen van een verbodsgebied voor het buiten de auto aanbieden van taxidiensten bleek in 2017 de oplossing. Onder het aangewezen gebied valt ook de A-baan, waar het uitsluitend mogelijk is taxidiensten vanuit de eigen taxi aan te bieden.

Sinds de instelling van het verbodsgebied en de handhaving op het verbod, is het agressief benaderen van reizigers veel minder geworden.

Samen met andere partijen, zoals de KMar, Schiphol, het Openbaar Ministerie (OM) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), is de gemeente hiermee in staat om de overlast van het ongewenst aanbieden van taxidiensten aan te pakken. De betreffende chauffeurs spanden een kort geding aan tegen de gemeente, maar werden in het ongelijk gesteld. En ook de Raad van State geeft de gemeente nu gelijk.

Op het randje

De taxichauffeurs die niet rond Schipholplaza mogen staan, staan nu vaak precies op de grens van het gebied om zo toch klanten te werven. Burgemeester Hoes: ‘we krijgen met enige regelmaat signalen dat er ook hier sprake is van opdringerig en agressief gedrag.

We vragen daarom iedereen die te maken heeft gehad met bedreiging, belediging of zelfs mishandeling, hiervan aangifte te doen bij de politie of de Koninklijke Marechaussee én om dit te melden bij de gemeente Haarlemmermeer. Zo krijgen we een goed beeld van de ervaren overlast in dit gebied en kunnen we hierop beter anticiperen.

Vorig bericht Landschappelijk Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)
Volgend artikel Willem Eelman nieuwe CFO GrandVision

Nu op WijNoordHolland