Samenwerking

AB&C Groep maakt internationale stap met EPSA

Nieuwe meerderheidsaandeelhouder voor verdere groei en internationale uitbreiding

AB&C Groep maakt internationale stap met EPSA

Amsterdam,
De aandeelhouders van AB&C Groep B.V., waaronder meerderheidsaandeelhouder Gate Invest, dragen hun aandelen in AB&C Groep over aan EPSA. Het Nederlandse AB&C Groep bestaat uit meerdere bedrijven die ieder vanuit hun eigen ondernemerschap, expertise en werkwijze sector breed zakelijke dienstverlening aanbieden. In EPSA ziet AB&C Groep een goede partner om verdere invulling te geven aan haar lange termijn strategie waarbij de focus onder meer ligt op internationale uitbreiding. EPSA is een internationaal opererende consultancy organisatie en is met haar bedrijven actief in 35 landen wereldwijd. Onder het aandeelhouderschap van EPSA zullen de bedrijven binnen AB&C Groep autonoom blijven opereren.

Gelijklopende strategische missie

AB&C Groep is het moederbedrijf achter bekende bedrijven als AevesBenefit en Boer & Croon en is actief in inkoop- en contractmanagementadvies, outsourcing, (digitale) transformatie consultancy, project- en programmamanagement, RPA, interim management en executive search. AB&C Groep en EPSA vinden elkaar in de strategische missie om groei en effectiviteit van organisaties te verbeteren via diepgaande kennis van inkoop, operations en finance & technologie. De directie van AB&C Groep, bestaande uit Sherief Abdalla (CEO), Claire Leussink-Nies (COO), Jaap Heeringa (CCO) en Lidia Drost (HR Director), blijft na de transactie aan. Sherief Abdalla zal ook plaatsnemen in de executive board van EPSA.

AB&C Groep ziet uit naar samenwerking met EPSA

Sherief Abdalla, CEO van AB&C Groep: “In de aanloop naar deze transactie hebben we EPSA leren kennen als een ondernemend en professioneel bedrijf. We zien daarnaast een sterke strategische fit. De transactie is een bewuste stap om de eerder gekozen strategie van AB&C Groep succesvol uit te kunnen voeren. Bovendien staan er solide investeerders achter EPSA die verdere ontwikkeling van AB&C Groep mogelijk maken. Onze huidige aandeelhouders, waaronder Gate Invest, zijn we dankbaar voor hun bijdrage en vertrouwen in de afgelopen jaren.”

Kennis verrijken op allerlei vlakken

Jaap Heeringa, CCO van AB&C Groep, vult aan: “EPSA maakt het mogelijk dat onze bedrijven hun dienstverlening kunnen uitbreiden, zodat zij hun opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen, ook buiten de landsgrenzen. EPSA voegt kennis toe op het gebied van tax, energy & environment en wij kunnen EPSA verrijken met onze expertise in executive search. Daarnaast gaan we de mogelijkheden onderzoeken voor een samenwerking binnen het kennisgebied inkoop. EPSA is in Nederland reeds actief met de bedrijven Procurement Services en Kloepfel Benelux.”

Match in organisatiecultuur

Claire Leussink-Nies, COO van AB&C Groep: “Naast aansluiting op onze strategie en ambities is de match in organisatiecultuur een belangrijk selectiecriterium geweest voor een nieuwe aandeelhouder. De manier waarop EPSA haar deelnemingen alle ruimte geeft autonoom te blijven ondernemen, sluit naadloos aan bij onze visie en de wijze waarop wij onze bedrijven met hun eigen leiderschap, strategie en DNA laten ondernemen. Bovendien voorzien we, met een verwachte toename in internationale opdrachten, nieuwe carrièrekansen voor onze medewerkers.”

Combinatie van dynamische bedrijfsculturen

Matthieu Gufflet, Founding President van EPSA: “Het samengaan van EPSA en AB&C Groep is de combinatie van dynamische culturen van ondernemerschap, met vergelijkbare strategische visies en een sterke klantgerichtheid. Samen creëren we de onbetwiste Europese leider in operational performance en inkoopadvies. EPSA en AB&C Groep hebben beide een track record van sterke groei en we kijken ernaar uit om samen onze gemeenschappelijke ontwikkelingen nog verder te versnellen.”

Vorig bericht UPS SCS Europe zet HVO100 biobrandstofvrachtwagens in
Volgend artikel Tijdelijke afsluiting Hoger Einde-Zuid in Ouderkerk aan de Amstel

Nu op WijNoordHolland