Nieuws

Airport Businesspark De Hoek krijgt groen van de provincie

Airport Businesspark De Hoek krijgt via de gemeente een subsidie van de provincie Noord-Holland voor extra groen.


De Hoek

Haarlemmermeer
De Hoek wil met de subsidie onder meer vaste planten plaatsen langs de Kruisweg. Ook kunnen er meer bomen komen, bijvoorbeeld knotwilgen, en meer wandelpaden en bankjes. Langs De Hoeksteen komen fitnesstoestellen, voor sporten in de buitenlucht.
Bedrijventerrein De Hoek in Hoofddorp ligt tussen de N 201 (Kruisweg), de snelwegen A4/A5 en het spoor. De gemeente heeft het bedrijventerrein de afgelopen jaren gemoderniseerd en opgeknapt. Ook de bereikbaarheid en de zichtbaarheid van De Hoek zijn verbeterd. Dit jaar heeft Airport Businesspark De Hoek het beheer van de openbare ruimte van de gemeente overgenomen.

De gemeente heeft de openbare ruimte opnieuw aangelegd, onder meer met een vlindertuin aan de Hoeksteen. Het plan van De Hoek voor extra groen sluit daar nu op aan.

Het bedrijventerrein is de laatste jaren ook groter geworden. De meeste ruimte voor nieuwe bedrijven was nog beschikbaar in het noordelijke deel, gelegen bij de A4 en A5, bij knooppunt De Hoek. Ontwikkelaar SEGRO bouwt daar sinds 2017 aan de Rijnlanderweg en aan de Tufsteen aan SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA). Er worden nu nieuwe distributiecentra gebouwd van in totaal 19.000 m². SEGRO verwacht deze gebouwen eind eerste kwartaal van 2020 op te leveren. Het gaat om duurzame gebouwen met zonnepanelen en een warmte- en koudeopslag.

Vorig bericht Vrijetijdssector werkt samen tegen krapte op arbeidsmarkt
Volgend artikel Meerjarenbegroting 2020-2023 Den Helder gericht op economisch en sociale groei

Nu op WijNoordHolland