Nieuws

Al meer dan 40 bedrijven uit Noord-Holland Noord willen belangeloos ondersteunen tijdens coronacrisi

Bedrijven uit de Noordhollandse regio reageren hiermee op de hulpvraag van de Rijksoverheid


Alkmaar
Het crisisteam van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft ontwikkelingsbedrijf NHN om hulp gevraagd bij het zoeken naar bedrijven die iets kunnen betekenen in het produceren en inkopen van benodigde hulpmiddelen om het coronavirus te bestrijden. Hiertoe is het ‘Landelijk Consortium Hulpmiddelen’ opgericht. Dit consortium heeft als doel om verschillende medische hulpmiddelen waaraan een tekort dreigt, gezamenlijk in te kopen, zonder winstoogmerk, in het landsbelang.

Al 40 bedrijven hebben zich aangemeld

Naar aanleiding van deze oproep zijn maar liefst 40 bedrijven uit de regio bereid gevonden om hier iets in te betekenen. Deze lijst is aangeleverd bij de Rijksoverheid. Met één partij uit West-Friesland zijn inmiddels concrete afspraken gemaakt om via hun netwerk grote aantallen mondkapjes en andere beschermingsmiddelen te importeren. Ook met twee andere bedrijven worden gesprekken gevoerd voor het importeren van producten en het produceren en leveren van beademingsapparatuur. Het belangrijkste waar de overheid nog dringend naar zoekt, zijn partijen die iets kunnen betekenen op het gebied van beschermingsschorten en beademingsapparatuur. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden bij NHN.

Meer bedrijven zijn nodig

Na de uitvraag van NHN zijn snel diverse bedrijven gevonden die willen ondersteunen. Abdellah Ezzerari, projectmanager bij het ontwikkelingsbedrijf, “Het is hartverwarmend om te zien hoe bedrijven zich belangeloos in willen zetten. Het aanbod varieert van het beschikbaar stellen van personeel en naaimachines tot aan hele fabriekshallen. Van Texel tot aan Alkmaar, overal komt hulp vandaan.â€

NHN coördineert deze aanvragen en schakelt namens de regio richting het ministeriële crisis team. Vanwege de schaal van deze crisis is de Rijksoverheid nog steeds, en met spoed, op zoek naar meer bedrijven uit (en buiten) de regio die willen ondersteunen met het leveren en/of produceren van beschermingsmiddelen voor de zorg. Bedrijven uit Noord-Holland Noord kunnen hiervoor contact opnemen met Abdellah Ezzerari via aezzerari@nhn.nl.

Vorig bericht Amsterdamse ondernemers gaan producten bezorgen om omzet te redden
Volgend artikel Jack van der Hoek voorgedragen als nieuwe burgemeester Schouwen-Duiveland

Nu op WijNoordHolland