Nieuws

Albert Heijn wil meer versproducten van Nederlandse bodem

Albert Heijn koopt verse producten zo dichtbij mogelijk in.


Albert Heijn

Zaandam
De melk, kaas, eieren, kip en het varkensvlees komen al uit Nederland. Dit jaar komen er meer dan 40 miljoen aardappel-, groente- en fruitproducten van Nederlandse bodem bij. Door gebruik te maken van nieuwe teelt- en bewaartechnieken, wordt het beter mogelijk het hele jaar door producten uit Nederland te betrekken.

Albert Heijn heeft nu jaarrond aardappelen, aardbeien en bramen uit Nederland. Daarnaast wordt het Nederlandse seizoen voor frambozen, komkommer, paprika, kropsla, kruiden, aardappelen, uien en conference peren verlengd.

Aardappeltelers poten bijvoorbeeld al in februari. Ze dekken de aardappelen vervolgens af met speciaal plastic waardoor ze al in een koude periode groeien. Eind april gaat het plastic eraf, dat hergebruikt wordt bij de volgende oogst. De eerste aardappelen kunnen dan al worden gerooid. Hierdoor is Albert Heijn in staat jaarrond Nederlandse aardappelen aan te bieden.

Frambozenteler Wil Beekers heeft met een innovatieve, duurzame teelt- en bewaartechniek een manier gevonden om het seizoen van de framboos te verlengen. Hij vriest de opgekweekte planten vanaf december in en laat hiermee de winter van de planten kunstmatig wat langer duren. Hierdoor kan hij tot in oktober Sweet Eve frambozen leveren aan Albert Heijn.

Vorig bericht Eurotank Amsterdam zet in op opslag voor biobrandstoffen
Volgend artikel Sicko Heldoorn waarnemend burgemeester Heemskerk

Nu op WijNoordHolland