Nieuws

ALD neemt SternLease over

Op vrijdag 1 maart 2019 tekende ALD Automotive een overeenkomst om SternLease B.V. over te nemen.


Hoofddorp
Deze overname vloeit voort uit ALD’s groeistrategie gericht op zowel autonome groei als overnames. Doel van de overname is om de positie van ALD in de Nederlandse leasemarkt verder te versterken.

SternLease is de leasetak van Stern Groep met een vloot van circa 13.000 voertuigen. De dochteronderneming biedt leasediensten aan via directe verkoop en het dealernetwerk van Stern met 85 vestigingen. Naast de overname van SternLease zijn de partijen een strategische samenwerking aangegaan om op exclusieve basis whitelabel leasediensten aan te gaan bieden via de Stern dealers, gericht op MKB en particuliere klanten. Ook kunnen klanten van ALD voor onderhoud, schadeherstel, vervangend vervoer en het leveren van auto’s gebruik gaan maken van de diensten van Stern.

Met de overname bereikt ALD een vijfde positie op de Nederlandse leasemarkt. Op dit moment telt de vloot nog ruim 50.000 voertuigen, na de overname zullen dat er ruim 63.000 zijn.

Toekomstbestendig mobiliteitsaanbod

Carel Bal, bestuurder ALD Automotive Nederland: “Tijdens het proces van gesprekken en onderhandelingen tussen Stern Groep en ALD zijn we als partners steeds verder naar elkaar toegegroeid. Mooi om te zien dat zulke sterke partijen in de automotive branche hun krachten gaan bundelen.”

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland: “Naast schaalvoordelen en de one-stop-shop gedachte, is het uitgebreide dealernetwerk van Stern erg interessant. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen onze mobiliteitsdiensten via diverse kanalen en merken gaan afnemen.”

Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep: “Wij zijn zeer content met de partnership die beide partijen voor ogen hebben. We geloven dat het zal leiden tot een aanzienlijke boost van de business van onze dealerbedrijven en dat het de geïntegreerde mobiliteitsdienstverlening aan onze klanten verder zal verbeteren.”

Vorig bericht Hoogspanningsstation voor wind op zee
Volgend artikel Grenswaarden geluidproductie Boekelermeer op enkele plaatsen overschreden

Nu op WijNoordHolland