Award

Amazon Launchpad kiest Petit Pli als Startup

Nederlandse onderneming ‘Invi’ één van de 20 finalisten

Amazon Launchpad kiest Petit Pli als Startup

Amsterdam,
Amazon Launchpad, de one-stop-shop voor unieke, nieuwe producten van startups. Amazon Launchpad kiest Petit Pli als Startup, het Engelse Petit Pli, maker van kleding die met je kind meegroeit, verkozen tot ‘Startup of the Year’ 2022. Invi, een Nederlands tech-bedrijf dat zich inzet voor een wereld zonder seksueel geweld, was één van de 20 finalisten. Zij ontwikkelde de ‘Invi Bracelet’, ’s werelds eerste en enige op geur gebaseerde geweldloze zelfverdedigingsmiddel. Na activering komt er een vieze geur vrij die een aanvaller afschrikt en mensen in de omgeving alarmeert.

Om alle Innovation-awards extra aandacht te geven, organiseert Amazon Launchpad van 12 tot 19 september een ‘Amazon Launchpad Innovation Week’. De Amazon Launchpad shop met de winnaar en alle finalisten is te vinden op amazon.nl/launchpad/innovationweek.

Petit Pli

Dat gerecyclede waterflessen gebruikt om hun kledinglijn te maken die tot zeven maten kan groeien, heeft als winnaar een bedrag van €100.000 gekregen en een jaar lang kosteloze deelname aan Amazon Launchpad om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen. Voor de competitie, waarvoor deelnemers uit heel Europa zich gratis konden aanmelden, waren duizenden aanmeldingen ontvangen. Een panel van deskundige juryleden heeft uit de inzendingen 20 ondernemers met innovatieve producten geselecteerd. Deze 20 genomineerde ondernemers, waaronder het Nederlandse ‘Invi’, hebben door hun nominatie een prominente plek in Amazon Launchpad shop gekregen.

De winnende producten werden beoordeeld door een panel bestaande uit drie industrie-experts: Aditi Singh, hoofd van Consumer Startups, Amazon Web Services; Jamie Siminoff, CEO van Ring; en Andy Fishburn, algemeen directeur van Virgin Start-up. De inzendingen werden beoordeeld op hun esthetiek, design en originaliteit, maar ook op sociale, ecologische, economische en duurzaamheidsfactoren.

Xavier Flamand, Director EU Seller Services:

“We zijn verheugd Petit Pli te mogen uitroepen tot Startup of the Year. Hun antwoord op de negatieve impact van mode op het milieu is echt een uniek product. We zijn er trots op pioniers, die met slimme ideeën komen om de wereld een betere, mooiere plek te maken, te belonen. Het combineren van eenvoudige, natuurlijke materialen op verrassende manieren om iets nieuws en spannends te creëren. Dat is de kern van Amazon Launchpad. Wij zijn een verzamelplaats voor innovatieve nieuwe producten van kleine bedrijven. Amazon Launchpad heeft meer dan 2.200 startups in Europa ondersteund. Deze onderscheidingen tonen zowel onze toewijding aan het ondersteunen van opkomende merken als hoe graag we onze klanten blij maken met nieuwe en innovatieve producten.”

Vorig bericht Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in Formitable
Volgend artikel Fintech Tipalti breidt uit in Europa en opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Nu op WijNoordHolland