Nieuws

Amstelveen ontvangt € 335.850 subsidie voor energiebesparende maatregelen

Het Rijk heeft in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) € 335.850,- subsidie toegekend aan gemeente Amstelveen.


Amstelveen

Amstelveen
De subsidie is bedoeld voor (kleine) energiebesparende maatregelen door huiseigenaren, met als doel het verminderen van de CO2-uitstoot.

RRE-subsidie

Met de subsidie ontwikkelt de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket een project waarbij woningeigenaren energieadvies krijgen en inwoners te helpen met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van zulke maatregelen zijn het aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie, waterbesparing en LED-lampen. Daarbij wordt gekeken naar een specifieke actie voor de inwoners met een minimum inkomen. Ook worden er informatieavonden in de wijken georganiseerd. Verder zal de subsidie ook gebruikt worden voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen, (vloer)isolatie en zonneboiler.

Verduurzamen

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon is verheugd over de toegekende subsidie: “Dankzij deze rijkssubsidie kunnen we dit jaar onze inwoners nog beter informeren over energiebesparende maatregelen en deze maatregelen ook direct aanbieden. Huiseigenaren kunnen met het verduurzamen van hun huizen de CO2-uitstoot verminderen, energiekosten verlagen en hun wooncomfort verbeteren. De subsidie past perfect in de doelstellingen uit het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptatie (PLECK). Het verduurzamen van woningen draagt bij aan de ambitie van de gemeente Amstelveen om in 2040 fossielonafhankelijk te zijn.â€

Vorig bericht Sloopwerkzaamheden gestart voor locatie PALLAS-reactor Petten
Volgend artikel Sterke groei gemeenten rond Amsterdam

Nu op WijNoordHolland