Nieuws

Amstelveense MKB-regeling wacht op toestemming RVO

Gemeente Amstelveen heeft met bloedspoed een lokale MBK noodsteun regeling uitgewerkt.


Amstelveen
Daar heeft de gemeenteraad ruimte voor geboden en het college vorige week over besloten. Met de regeling kan de gemeente leningen aan door de coronacrisis getroffen MKB-ondernemingen verstrekken ter overbrugging van een korte periode en van ten hoogste € 50.000,-. De gemeente heeft in korte tijd een beoordelingsteam, een werkproces, communicatie (Q&A) en de benodigde ICT ingeregeld.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: ‘We staan bij de gemeente Amstelveen dus klaar om onze Amstelveense ondernemers met acute financiële problemen te helpen. Het enige wat ons nu nog in de weg staat om echt vliegend van start te kunnen gaan is Rijksregelgeving. Om die kwestie te beslechten hebben wij contact gezocht met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij blijken lastig te benaderen en zij geven vooralsnog niet thuis waar het onze vragen betreft. In de tussentijd proberen wij ons initiatief ook hoog op de politieke agenda te krijgen in Den Haag en zijn wij in overleg met de banken over het geven van uitvoering hiervan.’

De regeling is bedoeld voor door de coronacrisis getroffen MKB-ondernemingen die van belang zijn voor de werkgelegenheid in Amstelveen en een bijzondere functie vervullen met hun producten of diensten in Amstelveen of de regio. Het doel van de regeling is voorkomen dat MKB-ondernemingen die vóór de coronacrisis financieel gezond waren en die richting de toekomst in beginsel levensvatbaar zijn, de crisis niet overleven, doordat zij te lang op financiële middelen moeten wachten van kredietverstrekkers.

Ondernemers met acute financiële nood kunnen algemene informatie over de regeling vinden op de pagina Ondernemen. De regeling wordt opengesteld zodra de gemeente de issues heeft opgelost. Dan worden ook de precieze criteria bekendgemaakt. Met vragen kunnen ondernemers mailen naar coronasteun@amstelveen.nl.

Vorig bericht Webinar over HIRB+ regeling
Volgend artikel Schiphol past bouwplanning aan vanwege coronacrisis

Nu op WijNoordHolland