Nieuws

Amsterdam krijgt de duurzaamste chocoladefabriek van de wereld

De nieuwe fabriek van de Chocolatemakers zal helemaal voorzien in eigen energiebehoefte


De Chocolatemakers bouwen in de Amsterdamse haven de duurzaamste chocoladefabriek van de wereld. Het bijzondere aan deze fabriek is dat het helemaal in zijn eigen energiebehoefte zal gaan voorzien door middel van een volledig transparant zonnedak. De opening staat gepland voor maart 2019.

Voorgevel fabriek Chocolate Makers

Samen met Port of Amsterdam is gekeken naar een geschikte locatie in de haven. Die is gevonden op de Radarweg. Op het terrein is een kade waar de Tres Hombres direct kan aanleggen.

Chocolatemakers staat er om bekend als enige chocoladeproducent van Nederland zijn cacaobonen met het zeilschip de Tres Hombres naar Amsterdam te vervoeren.

“Als Chocolatemakers willen we laten zien dat de gehele cacaoketen, van boer tot consument transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Dat betekent dat we op alle fronten innoveren. Hierbij gaan we dus veel verder dan fair trade of bio alleen; milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming horen daar ook bij.”

Port of Amsterdam is heel blij met de komst van Choclatemakers naar de Amsterdamse haven, de grootste cacao importhaven van de wereld. Dit is goed voor de cacaoindustrie in de regio. De Choclatemakers laten zien dat een bestaande keten van boon tot reep kan verduurzamen.

Vorig bericht Talpa sluit huurcontract met gemeente Laren voor nieuw terrein Utopia
Volgend artikel De zoveelste hypothese

Nu op WijNoordHolland