Nieuws

Amsterdamse startup krijgt geld uit Innovatiefonds Noord-Holland

Het bedrijf gebruikt het geld voor het ontwikkelen van een applicatie die een einde maakt aan verborgen of te hoge vaste lasten van gebruikers.


Gebruikers hebben met de app inzicht in hun uitgaven. Verder kunnen ze de app gebruiken voor opzeggen van abonnementen of overstappen naar andere aanbieders.

Dyme koppelt de app met de bankrekening van gebruikers. Zo hebben zij direct een helder overzicht van alle vaste lasten en abonnementen. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van de nieuwe PSD2-wetgeving. Deze wet verplicht banken om partijen als Dyme toegang te geven tot betaalrekeningen als klanten daar toestemming voor geven. Vervolgens kunnen gebruikers met 1 klik abonnementen beëindigen of overstappen. Dyme is gekoppeld aan alle grote Nederlandse banken en beschikbaar op Android en iOS.

Joran Iedema, CEO en medeoprichter van Dyme:
“Met de financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland kunnen wij ons product verder ontwikkelen. Zo wordt het in de komende 14 maanden mogelijk om over te stappen van alle verzekerings- en telecomproducten.”

Daarnaast investeert Dyme in het verbeteren van hun algoritme. Hierdoor is er minder informatie van gebruikers nodig bij het opzeggen of overstappen van abonnement.

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Met de oplossingen van Dyme kunnen mensen hun financiën op een eenvoudige manier beheren. Dyme ontzorgt ze op dit vlak. De nieuwe Europese PSD2-wetgeving maakt dit mogelijk. Dit soort financiële techoplossingen zijn voor het Innovatiefonds Noord-Holland een belangrijk focusgebied.â€

Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van proof-of-concept.

Vorig bericht HP verliest ook cassatiezaak tegen 123inkt.nl
Volgend artikel Atos compenseert eigen CO2-uitstoot door investering in windmolenparken India

Nu op WijNoordHolland