Onthulling

Annie M.G. Schmidt geëerd met levensgroot LEGO standbeeld

Kinderboekenschrijfster benoemd tot generatie overstijgend vrouwelijk rolmodel

Annie M.G. Schmidt geëerd met levensgroot LEGO standbeeld

Foto: De onthulling van Annie M.G. Schmidt in LEGO steentjes vond plaats in
het Vondelpark, waar de kinderboekenschrijfster jarenlang heeft gewoond

Amsterdam,
Vanochtend is een levensgroot LEGO standbeeld van Annie M.G. Schmidt onthuld. De kinderboekenschrijfster is door Nederland uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke, vrouwelijke rolmodellen ooit. De LEGO Groep wil met het standbeeld stil staan bij het belang van vrouwelijke rolmodellen. Waarmee zij kinderen inspireren hun eigen unieke talent te ontwikkelen.

Het standbeeld bestaat uit 22.000 LEGO steentjes en is dit hele weekend nog te bewonderen in het Vondelpark in Amsterdam.

Nederlander wil meer vrouwelijke rolmodellen in het straatbeeld zien

Zo’n 63% van de Nederlanders vindt dat er over het algemeen te weinig zichtbare, vrouwelijke rolmodellen zijn om gendergelijkheid te bereiken. Vrouwen uit onze geschiedenis zijn ondervertegenwoordigd, aldus 2 op de 3 Nederlanders. Nederland staat vol met standbeelden van mensen die iets bereikt hebben in hun leven, maar toch zijn 9 op de 10 beeltenissen van het mannelijk geslacht. 3 op de 5 Nederlanders is het ermee eens dat er te weinig standbeelden van vrouwen zijn. Een gemiste kans, volgens de helft van de respondenten, want een standbeeld van een krachtige vrouw kan heel inspirerend werken voor meisjes en jonge vrouwen. De LEGO Groep wil met het standbeeld van Annie M.G. Schmidt een inspiratie zijn voor de nieuwe generatie meisjes om te laten zien dat je later alles kunt worden (en bouwen) wat je wilt.

Wie de levensgrote LEGO versie van Annie M.G. Schmidt wil bewonderen kan nog tot en met zondag 16 oktober terecht bij VondelCS (Vondelpark 3) in Amsterdam. Daarna verhuist het beeld naar de LEGO flagshipstore in de Kalverstraat in Amsterdam waar het standbeeld nog tot eind november te zien is.

Vorig bericht De Alliantie Ontwikkeling en Trebbe starten bouw De Vrijheid in Bajeskwartier Amsterdam
Volgend artikel Noord-Holland Noord geeft voorrang aan vitale functies energienetwerk

Nu op WijNoordHolland