Nieuws

Arthur Helling nieuwe wethouder economische zaken, toerisme en stadspromotie Hoorn

Op dinsdag 29 oktober installeerde de Hoornse raad Arthur Helling (51) met unanieme stemmen als wethouder in Hoorn.


Arthur Helling Wethouder

Arthur Helling vervangt wethouder Ben Tap, die eerder deze maand besloot te stoppen. Wethouder Helling gaat onder meer aan de slag met de portefeuilles Economische Zaken, Toerisme en Stadspromotie, Ruimtelijke Ontwikkeling en de ontwikkeling van het Waterfront in de gemeente Hoorn.

Helling (51) is niet nieuw in de Hoornse politiek. Al in 1994 startte Arthur Helling als raadslid voor D66. Met enkele tussenpozen bleef hij dat 17 jaar doen, tot zijn afscheid in 2018. Van 2002 tot 2006 was Helling wethouder in Hoorn, met onder meer Sociale Zaken en Economische Zaken in zijn portefeuille. Sinds 2009 werkt Arthur Helling in Noord- en Zuid-Holland als regiomanager voor RECRON, de brancheorganisatie voor het recreatieve bedrijfsleven.

Lees ook: Wet­hou­der Ben Tap stopt door­dat werk­ple­zier de laat­ste tijd af­neemt

Arthur Helling is lokaal en regionaal altijd al maatschappelijk actief geweest, o.a. voor diverse organisaties als: Radio N-Holland (lid adviesraad), St. Stedenband Hoorn-Pibram (bestuurslid), Radio Hoorn (voorzitter bestuur), Voedselbank West-Friesland (mede-oprichter en bestuurslid), St. Poortwachter Noord-Holland Noord (secretaris en mede-oprichter), Vluchtelingenwerk Federatie Noordwest Holland (bestuurslid), College van Regenten Kerkenarmenfonds (secretaris), St. Kans (lid Raad van Advies) en het Comité van Aanbeveling van Fairtrade Hoorn.

Vorig bericht Restaurants in Noord-Holland scoren hoogst op Lekker500 2020
Volgend artikel Unieke kans voor jongeren in Noord-Holland Noord

Nu op WijNoordHolland