Maritiem

AyeAye Systems en METIP trappen samenwerking af met productpresentatie

Doel samenwerking: marktintroductie versnellen en nieuwe kansen verkennen

AyeAye Systems en METIP trappen samenwerking af met productpresentatie

Den Helder,
Maritieme startup AyeAye Systems en METIP (Maritime Emerging Technologies Innovation Park) slaan de handen ineen. Het doel van de samenwerking is de marktintroductie te versnellen en nieuwe kansen te verkennen voor de verdere bedrijfsontwikkeling.

Tijdens een bijeenkomst op 28 april 2022 bij METIP, Willemsoord 51 in Den Helder, worden de handtekeningen onder de overeenkomst geplaatst. Bij die gelegenheid zal de startup een uitgebreide bedrijfspresentatie geven. Waar de eigenaar van een grote zeilboot nu nog allerlei losse instrumenten en apps moet aanschaffen èn (leren) bedienen, is de AyeAye® Bootcomputer uitgerust met meer dan 20 maritieme functies en features, onder andere op het gebied van maritieme navigatie, communicatie, sensoren en monitoring.

Medeoprichter en duurzaamheidsmanager Leonie Tan: “Met de AyeAye® Bootcomputer willen we ons concreet inzetten voor een schoon milieu. In de toekomst willen we met sensoren milieugegevens verzamelen over microplasticvervuiling, koraalverbleking en biodiversiteit. De gemeenschap van onze gebruikers kan hier actief aan bijdragen.”

Trotse partner van METIP

Hoewel het bedrijf zich in eerste instantie wil richten op directe verkoop aan consumenten, is de AyeAye® Bootcomputer volgens ondernemer en uitvinder Jamos Tan ook interessant voor scheepswerven, charterbedrijven en (maritieme) verzekeraars. “Scheepswerven kunnen bijvoorbeeld het gebruik van apparatuur minimaliseren en schepen geschikt maken voor monitoring op afstand.” Het bedrijf wil samen met METIP de mogelijkheden voor deze doelgroepen verder onderzoeken.

Jamos Tan: “Wij zijn er trots op partner te zijn van METIP, dat een centrale rol speelt als centrum voor kennisuitwisseling en incubator voor innovatieve ideeën op het gebied van maritieme, marine en offshore toepassingen in de Kop van Noord-Holland. We concentreren ons nu op het testen en op de markt brengen van onze AyeAye® Bootcomputer. De hardware is klaar voor productie en samen met onze productiepartners in Noord-Holland willen we snel de laatste stap zetten.”

Vorig bericht Finalisten Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2022 bekend
Volgend artikel Nieuwe horecagelegenheid aan de Zaan JP 1886 opent haar deuren

Nu op WijNoordHolland