Nieuws

BAM ontwikkelt en bouwt duurzame polikliniek voor SEIN in Heemstede

SEIN is het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde.


Heemstede
Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) heeft BAM Bouw en Techniek opdracht gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe polikliniek in Heemstede.

Met de nieuwbouw van 2.400 m2 breidt SEIN haar locatie Meer en Bosch uit met een duurzame huisvesting voor poliklinische behandel-, research- en kantoorruimtes. Dinsdag 9 april heeft SEIN, tijdens een ceremoniële bijeenkomst het bouwbord onthuld. BAM verwacht in het voorjaar van 2020 de nieuwe polikliniek op te leveren. De bouwsom bedraagt € 6,8 miljoen.

SEIN is het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie en slaap. Op drie locaties in Nederland biedt SEIN duurzame zorg, behandeling en verblijfsmogelijkheden. Voor de locatie Meer en Bosch in Heemstede heeft BAM met haar adviseurs in een design- en constructovereenkomst een nieuwe polikliniek ontwikkeld.

De nieuwe polikliniek is naar een ontwerp van studioWA! en sluit aan op de paviljoenachtige bebouwing van Meer en Bosch. De vormgeving van de polikliniek is afgestemd op de architectuur van de naastgelegen Koningin Emmakliniek. Dat geldt zowel voor de plat afgedekte bouwvolumes als voor het materiaal- en kleurgebruik. Het glas-in-lood uit de voormalige Irene Kapel komt terug in de nieuwbouw als interne glaswand.

BAM Bouw en Techniek rust de duurzame nieuwbouw uit met onder meer warmte-koude-opslag (WKO-installatie) waarmee de bodem wordt gebruikt als opslag voor verwarming en koeling van het gebouw. Deze installatie heeft voldoende capaciteit om ook de naastgelegen Koningin Emma Kliniek van duurzame energie te voorzien.

De nieuwbouw wordt – net als de bestaande gebouwen op locatie Meer en Bosch – voorzien van zonnepanelen door BAM Energy Systems. Alle duurzame maatregelen resulteren in een energieneutraal gebouw.

Eind april start BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest met de funderingswerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor voorjaar 2020. Betrokken partijen bij dit project zijn onder meer Berkhout Tros Bouwadviseurs (constructeur) en DGMR (adviseur).

Vorig bericht Finalisten innovaties voor ArenA bezoekers bekend
Volgend artikel Noordkopgemeenten werken mee aan investeringsfonds

Nu op WijNoordHolland