Nieuws

Betaalbedrijf myPOS opent Experience Center in Amsterdam

‘Met onze snelheid van nieuwe ontwikkelingen gaan we nog verder op de concurrentie uitlopen’


AMSTERDAM – myPOS, het innovatieve Britse betaalbedrijf, opent een Experience Center in Amsterdam. Naast de online shop en verkoop via resellers is deze fysieke shop een derde verkoopkanaal. Hiermee speelt myPOS in op de behoefte van ondernemers die betalingssystemen willen zien, voelen en ervaren. Na de oprichting in 2014 en de introductie in Nederland in 2015 groeide myPOS razendsnel uit tot de vijfde aanbieder van pinterminals in de Nederlandse betaalmarkt. Het doel is om volgend jaar door te groeien naar de derde plek. De vestiging in Amsterdam is een van de onderdelen van de strategie om dit doel te behalen.

Technologie

Het systeem van myPOS werkt op basis van variabele kosten, waarbij ondernemers een prijs per transactie betalen. Er zijn geen abonnementskosten, servicecontracten of activatiekosten – ook is er geen onderscheid in het accepteren van betalingen in een winkel of online. Alle pinterminals zijn mobiel, standaard voorzien van een simkaart en bovendien goedkoper dan de traditionele betaalautomaten. De technologie van myPOS berust bovendien niet op verouderde legacysystemen, maar is gebouwd op basis van de meest recente ontwikkelingen en kennis. myPOS heeft een in-house, grote ontwikkelafdeling met eigen developers, die zelf alle schakels ontwikkelen die nodig zijn om betalingen te verwerken. Daardoor verloopt beheer, vernieuwing en verbetering snel en flexibeler – in tegenstelling tot andere partijen, waar vaak met verouderde systemen en externe partijen wordt gewerkt.

“Het is niet meer je grootte die telt, maar de snelheid waarmee je verandert”

Europees product

myPOS is de enige aanbieder in Europa die betaalautomaten levert die in alle EU-landen én in Noorwegen, IJsland en Zwitserland werken. Om dit mogelijk te maken, werkt myPOS met accounts in plaats van koppelingen met banksystemen. Het kostenvoordeel wat myPOS hiermee realiseert, speelt het bedrijf direct door naar de ondernemers. Zo maakt het pinnen bereikbaarder voor grote groepen ondernemers.

“Onze propositie gaat de betaalmarkt definitief veranderenâ€, voorspelt Anthony Notos, Country Manager myPOS Nederland. “Op dit moment is vijfentachtig procent van deze markt in handen van twee grote spelers die al twintig jaar de markt in hun greep hebben. Hoge aanschaf- en abonnementsprijzen maken een betaalterminal voor veel mkb-ondernemers bijzonder kostbaar of zelfs onbereikbaar, terwijl de zogenaamde pinlezers voor de smartphone voor velen geen volwaardige optie is. Met myPOS bieden wij een eenvoudig en betaalbaar alternatief. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met onze snelle spurt naar de vijfde plaats in de markt. En met onze snelheid van nieuwe ontwikkelingen gaan we nog verder op de concurrentie uitlopen – want anno 2018 is het niet meer de grootte die telt, maar de snelheid waarmee je verandert.â€

Fysieke shop

Het myPOS Experience Center Amsterdam staat aan de Cruquiuskade nummer 255 in Amsterdam. Vanaf 5 april kunnen klanten hier terecht voor de betaaloplossingen, die vanaf 99 euro verkrijgbaar zijn. Ook kunnen zij ze online aanschaffen via www.mypos.eu/nl

Vorig bericht Nuon/Vattenfall opnieuw bij ’s werelds grootste Blockchain Hackathon
Volgend artikel Sterkste groei toerisme in ruim tien jaar, Noord-Holland favoriet

Nu op WijNoordHolland