Nieuws

Boon Edam introduceert High Security Beveiligingssluis

Koninklijke Boon Edam International introduceert de Circlelock Combi.


Foto: Boon Edam

EDAM – Hiermee verandert een bestaande doorgang in een high security toegangsoplossing met diverse mogelijkheden voor bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en piggybacking, ofwel meelopen met iemand die geautoriseerd is.

De Circlelock Combi is een halve beveiligingssluis die zonder grote verbouwing tegen een bestaande loopdeur kan worden geplaatst. Verbouwings- en renovatiekosten kunnen namelijk snel oplopen als een gevoelig deel van een gebouw wordt afgesloten tijdens werkzaamheden. Omdat de Circlelock Combi eenvoudig en snel geplaatst kan worden tegen de beveiligde of onbeveiligde zijde van een bestaande loopdeur is dit een kosteneffectieve oplossing voor het creëren van een high security-toegang, aldus Boon Edam.

Het werkingsprincipe van de Circlelock Combi is als volgt: na autorisatie opent de gebogen schuifdeur, zodat de gebruiker in de sluis kan stappen. Een geïntegreerd toegangscontrolesysteem verifieert of de gebruiker alleen in de toegangssluis staat. Pas als dit is bevestigd, wordt de loopdeur ontsloten, zodat de gebruiker in het beveiligde gebied kan komen. Het is daarnaast ook mogelijk om een extra biometrisch toegangscontrolesysteem van derden (zoals gezichtsherkenning) te integreren binnenin de sluis voor een nog hogere graad van beveiliging.

In veel bedrijven, bijvoorbeeld in datacenters, zijn reeds gecertificeerde brand- of rookwerende deuren aangebracht met toegangscontrolemogelijkheden. Dit type deuren kan nu eenvoudig binnen enkele dagen met de Circlelock Combi worden omgebouwd naar een high security sluisoplossing, zonder dat er concessies hoeven te worden gedaan aan de reeds bestaande brand- of rookwerende eigenschappen van de bestaande deuroplossing.

Dirk Groot, Product Manager bij Koninklijke Boon Edam International B.V. zegt hierover: “Ik ben er trots op dat wij onze klanten nu een beveiligde, maar toch eenvoudig te installeren oplossing voor in de zeer kritieke gebieden in hun gebouw te kunnen aanbieden. De toegangscontroleopties en ruimtebesparende functie van de Circlelock Combi maken het een welkome aanvulling op ons high security aanbod.”

Vorig bericht 6 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (onder meer Fz Holding B.V., Lavare International B.V.)
Volgend artikel Waterleidingbedrijf Noord-Holland start aanbesteding voor drijvend zonnepark

Nu op WijNoordHolland