Nieuws

Broodfonds Amsterdam 27 januari a.s.

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje


Amsterdam
Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 540 groepen waar meer dan 24.500 ondernemers aan meedoen. Amsterdam krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 27 januari a.s.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND AMSTERDAM

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.

tijdstip: maandag 27 januari 2020 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie:  Lab111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
entree:  aanmelden vooraf via de website

Vorig bericht Monsterboard start merkcampagne met nieuwe TVC
Volgend artikel Modeconcern FNG versnelt in haar digital first strategie

Nu op WijNoordHolland