Broodfonds

Broodfonds informatiebijeenkomst Hilversum (2 mei)

Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen hebben

Broodfonds informatiebijeenkomst 2 mei

Hilversum,
In Hilversum is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving, op dinsdag 2 mei is er een informatieavond.

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 644 Broodfondsen opgericht door 29.800 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Voor ondernemers met en zonder personeel

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Voor meer informatie over dit nieuwe Broodfonds kunnen nieuwsgierigen een vraag stellen op de informatieavond.

Broodfonds informatieavond Hilversum

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. De ondernemers krijgen uitleg en antwoord op vragen die er eventueel zijn.

  • Tijdstip: dinsdag 2 mei a.s. (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
  • Locatie: Wijkcentrum De Geus, Geuzenweg 84, 1221 BV Hilversum
  • Entree: aanmelden vooraf via de website.
Vorig bericht Lage hypotheekrente: een kans voor je droomhuis of een gevaar voor financiële instabiliteit?
Volgend artikel Nieuw studentencomplex De Vest in Haarlem feestelijk geopend

Nu op WijNoordHolland