Nieuws

Buitenpoorten naar natuurgebieden op Dutch Design Week

De provincie Noord-Holland werkt van 20 tot en met 28 oktober met het concept ‘Buitenpoorten’ mee aan de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.


Tijdens de DDW presenteren de NS de Reis van morgen: Nieuwe concepten laten duurzame verbetering zien in de reis van deur tot deur. In het NS What if lab Live, waar de Buitenpoorten onderdeel van uitmaken, kunnen reizigers en bezoekers de Reis van morgen ervaren.

Buitenpoorten

Buitenpoorten zijn stations op het snijvlak van stad en land, die als startpunt gebruikt worden om van het buitenleven te genieten. Door via marketing bekend te maken dat het landschap vlakbij is en door van de stations aantrekkelijke plekken te maken om te verblijven. Dat kan door het verbeteren van routes en bewegwijzering naar recreatiegebieden, maar ook door extra voorzieningen zoals een café of restaurant dichtbij het station.

Station Santpoort Noord krijgt de primeur

Op het Ketelhuisplein is ruime aandacht voor Buitenpoorten. De provincie Noord-Holland, Metropoolregio Amsterdam, ProRail en de NS werken hier samen aan met gemeenten, natuurbeheerders en lokale ondernemers. Het station Santpoort Noord en de stationsomgeving wordt dit najaar als proef aantrekkelijker ingericht om reizigers op die manier beter welkom te kunnen heten in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op de landgoederen. Met de ervaringen van Santpoort Noord kunnen ook andere stations die een toegangspoort zijn naar het landschap voor inwoners, toeristen en bezoekers uit de regio als Buitenpoorten verder worden ontwikkeld.

Vorig bericht 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten
Volgend artikel Eccentrade B.V. in Amsterdam failliet

Nu op WijNoordHolland

ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

Werkapp Maqqie blijft exponentieel groeien