Nieuws

Burgemeester Halsema geeft startschot voor SAIL Amsterdam 2020

Port of Amsterdam is volgend jaar wederom trotse gastheer van dit nautische evenement.


startschot voor SAIL Amsterdam 2020

Foto: Floris Heuer

Amsterdam
Op maandagavond 26 augustus gaf burgemeester Femke Halsema samen met prins Maurits, beschermheer van Stichting SAIL Amsterdam, het officiële startschot van ‘het jaar van SAIL Amsterdam 2020’.

Van 12 t/m 16 augustus 2020 komen ruim 600 schepen naar de Amsterdamse haven, waaronder 50 indrukwekkende Tall Ships en hun bemanningen, uit alle hoeken van de wereld. Meer dan 40 ‘iconen van de zee’ hebben al formeel bevestigd graag naar de 10e editie van SAIL te willen komen.

Met het luiden van de traditionele scheepsbel door Femke Halsema en prins Maurits, werd afgelopen maandag het ‘SAIL-jaar’ officieel afgetrapt bij Undercurrent op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Vervolgens werd met een parade van 10 kleine bootjes de officiële vlag van de 10e editie onthuld.

Als gastheer zijn we bij Port of Amsterdam al druk bezig met de voorbereidingen voor SAIL 2020. Bij de komst van de ruim 600 schepen komt veel werk kijken. De Divisie Havenmeester reguleert, begeleidt en faciliteert alle scheepvaart tijdens SAIL, en zorgt ervoor dat al deze schepen veilig van en naar het SAIL-gebied worden begeleidt.

Lees meer over de aftrap van SAIL 2020 op de website.

Vorig bericht Arcona Property Fund N.V. handhaaft verwachting 2019
Volgend artikel Inschrijven pachtgronden Haarlemmermeer

Nu op WijNoordHolland