Fiancieel

BUX claimt: ‘eerste Nederlandse broker met 2,01% rente’

Verhoogde rente volgt op recente renteverhogingen vanuit ECB

BUX claimt Nederlandse broker

Yorick Naeff, CEO BUX

Amsterdam,
BUX, neobroker gevestigd in Amsterdam, kondigt aan dat alle BUX Zero-klanten een rente vergoeding van 2,01% per jaar zullen ontvangen op hun niet-geïnvesteerde cash. De verhoogde rente volgt op de recente renteverhogingen vanuit de ECB.

BUX claimt als eerste en enige Nederlandse broker een rentepercentage van meer dan 2% op niet-geïnvesteerde cash te bieden. Het aanbod is geldig vanaf 5 April 2023 en is niet gelimiteerd door tijdsbeperkingen of vastgestelde perioden. “Met stijgende rentetarieven zijn mensen steeds meer op zoek naar rendement op hun geld. Waar geen enkele andere Nederlandse broker zo’n aantrekkelijke rente biedt, geloven wij bij BUX in het opbouwen van vermogen voor de toekomst op verschillende manieren”, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. “Doordat we meer dan twee procent rente aanbieden, voegen we naast onze beleggingsopties nog een mogelijkheid toe aan onze klanten om te investeren in hun toekomst.”

Groeistrategie Europa

Het 2,01%-rentenieuws volgt kort op de aankondiging vorige maand over de samenwerking tussen BUX en BlackRock. Hierbinnen bieden zij  ETF-spaarplannen aan, allemaal onderdeel van BUX’ langetermijnstrategie om een leidende broker in Europa te worden. BUX is volgens hun met meer dan een miljoen gebruikers al de grootste neobroker in Nederland en België en wil haar positie verder verstevigen. Naeff: “Wij bieden graag een totaaloplossing voor mensen die hun vermogen willen opbouwen, op een manier die hen het beste past. Door onze gebruiksvriendelijke platform en laagdrempelige instapmogelijkheden, hopen wij veel Europeanen te helpen met het gestaag opbouwen van hun vermogen.”

Over de renteverhoging en het product

Het rentepercentage is geldig voor alle niet-geïnvesteerde cash in BUX Zero tot €25.000,-. Alle geldrekeningen bij BUX staan op een rekening bij ABN AMRO Clearing Bank en zijn beschermd tot €100.000,- onder de voorwaarden van het Nederlandse Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

BUX-klanten kunnen via een native mobiele applicatie beleggen in (fractionele) aandelen, ETF’s en crypto. Het aanmaken van een account op mobiel of desktop duurt gemiddeld 5 minuten. De missie van BUX is om beleggen voor iedereen gemakkelijk en betaalbaar te maken.

Vorig bericht Subsidieregeling verduurzaming dorps-, buurthuizen en wijkcentra
Volgend artikel Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk afgesloten

Nu op WijNoordHolland