Nieuws

Camarate ICT en ICT Partners gaan hun krachten bundelen

Unieke samenwerking binnen ICT-branche creëert nieuwe topspeler


Camarate ICT

Wognum
Camarate ICT en ICT Partners gaan hun krachten bundelen. Ondernemingen en instellingen hebben steeds meer behoefte aan één ICT-kennispartner dicht bij hen in de buurt. Dat concluderen de ondernemers Ruud Hofland en Kees Koomen van Camarate ICT. Al ruim 12 jaar ondersteunen zij inmiddels diverse internationale ondernemers, grote nationale bedrijven en top 500 klanten. “Wij zien een duidelijke groei in de vraag naar lokale totaalondersteuning voor verschillende ICT-vraagstukken. Lokale aanwezigheid is ook een groot voordeel voor de medewerkers, zoveel mogelijk reistijd vermijden. Wij zijn dan ook zeer verheugd met de nieuwe samenwerking tussen Camarate ICT en ICT Partners en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomstâ€, aldus Ruud.

Totaal ontzorging dankzij compleet dienstenportfolio

Steeds meer hebben ondernemers behoefte aan een ICT-partner die zoveel mogelijk kennis in huis heeft, zodat zij hun ambities (verder) kunnen waarmaken. Bij veel organisaties spelen ingewikkelde vraagstukken. Een goede inventarisatie waaruit veelal een multi cloud sourcings advies volgt. Voor zowel de datacenters als de werkplek wordt een passende technologie/werkwijze geïmplementeerd. Een multi vendor beleid zorgt hierbij voor een “onafhankelijke en optimale oplossing†leveranciers als Microsoft, Citrix, VMWare, Commvault en Nutanix zijn partner van ICT-Partnes en Camarate. Camarate onderscheid zich daarnaast als implementatie partij van Office 365. Zij bouwen klant specifieke business oplossingen met Teams, Sharepoint en Power BI. Beide organisaties versterken elkaar op Security oplossingen en Managed Services oplossingen.

Landelijke dekking vanuit vier vestigingen

Wij geloven sterk in een regionale aanpak. Je begrijpt de cultuur van je klant beter in je eigen regio. Als ook je medewerker uit die regio afkomstig is helpt dat zeker. Bovendien, in een tijd van schaarste is het absoluut een meerwaarde als je de ICT specialist mooie projecten kunt bieden zonder al te veel reistijd. Binnen een uur vanaf onze vestingen in Groningen, Apeldoorn, Wognum en Hoofddorp bereiken we 80 procent van onze doelgroep.

Herstructurering van aandelen maakt innovatie makkelijker

Doordat alle aanwezige aandelen zijn ondergebracht in één holding (voorheen verdeeld in werkmaatschappij) maakt het veel eenvoudiger om nieuwe activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. Alle aandacht kan uitgaan naar het dienstenaanbod naar de klant, in plaats van individuele belangen. Dit wordt ervaren door alle aandeelhouders. De bestaande vestigingsdirecteuren blijven dan ook zeker op hun positie. Naast hun budgetverantwoordelijkheid, het werven van nieuwe professionals en de commercie worden zij ondersteund door een centrale administratie, HRM en marketing. Onderlinge kennisdeling vormt een absolute meerwaarde voor zowel organisatie, klant als medewerker.

Het beste uit twee werelden

Lokale ondernemerschap en daadkracht, met een gezamenlijke omvang van 150-200 mensen en een omzet van 25 miljoen euro. De ervaren ICT ondernemer Kees Koomen gaat de overkoepelende holding leiden. Zijn statement; geen grote logge onderneming creëren, maar passie en ondernemerschap op de locatie en door samenwerking je gaan onderscheiden in de markt.

Wil je meer weten welke meerwaarde wij als ICT-kennispartner kunnen bieden, bezoek dan onze websites, of kom langs bij een van onze vier vestigingen.

Vorig bericht Inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt eenvoudiger aan het werk
Volgend artikel GO!-NH teams presenteren innovaties tijdens NE20 festival

Nu op WijNoordHolland