Woningbouw

Duinzicht en gemeente Heiloo tekenen intentieovereenkomst voor woningbouw

Intentieovereenkomst getekend voor een woningbouwontwikkeling op het voormalige vakantiepark aan de Westerweg in Heiloo

Caravan- en Bungalowpark Duinzicht en gemeente Heiloo tekenen intentieovereenkomst voor woningbouw

De eigenaren van Caravan- en Bungalowpark Duinzicht en wethouder Peter van Diepen hebben op 17 februari een intentieovereenkomst getekend voor een woningbouwontwikkeling op het voormalige vakantiepark aan de Westerweg in Heiloo.

Inbreilocatie

‘Duinzicht’ is een van de inbreilocaties in Heiloo. Sinds 2019 is namens de eigenaren door WoonGraag BV aan het plan gewerkt. Het gaat om 23 2- en 3 kamer sociale huurappartementen, een seniorenhof met 17 grondgebonden woningen, 12 2-onder-1-kap koopwoningen en 4 vrijstaande koopwoningen. De verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor de woningen op de plek waar tot vorig jaar nog vakantie werd gevierd.

Gemeente Heiloo

“In samenspraak met de gemeente Heiloo worden op deze locatie woningen gerealiseerd waarvan ook een fors deel sociale woningbouw. Een zeer gewenste ontwikkeling waar het college blij mee is”, aldus wethouder Peter van Diepen.

Planning

Het is de bedoeling dat eind maart de voorbereidingen voor het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan starten. Omwonenden zijn eerder geïnformeerd over dit plan. Binnenkort worden zij weer bijgepraat. De planologische procedure voor het bestemmingsplan start naar verwachting eind mei met de terinzagelegging van een ontwerpbestemmingsplan herontwikkeling locatie Duinzicht.

Naastgelegen Park Westerhoeve verkent ook de mogelijkheden voor woningbouw op hun terrein. Daar waar mogelijk zal worden samengewerkt.

Informatie

Meer over dit project is op deze website te vinden.

Vorig bericht Hoorn: Belastingaanslagen op de deurmat en in Berichtenbox
Volgend artikel Besluit kabinet onderschrijft belangrijke uitgangspunten Noord-Hollandse datacenterstrategie

Nu op WijNoordHolland