Nieuws

Update Cybersecurity Programma NZKG: mkb steeds vaker slachtoffer van cyber crime

Met het Cyber Security programma van Port of Amsterdam helpen we de cyberweerbaarheid van uw organisatie te vergroten.


Cyber

Amsterdam
Het is immers belangrijk om weerbaar te zijn en te weten welke dreigingen er op uw organisatie afkomen. Daarom brengen we uw regelmatig op de hoogte van nieuws en actualiteiten op het gebied van cyber security. In deze update: Midden- en kleinbedrijf steeds vaker slachtoffer van cyber crime.

Datalekken, ransomware-aanvallen of AvG-overtredingen; we lezen of horen er dagelijks wel iets over. Het is niet eenvoudig voor ICT-beheerders om ondernemers in het mkb bewust te maken van cyberrisico’s. Dit blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer. Het thema cyber security staat vaak niet bovenaan de agenda’s. Hierdoor raakt het mkb langzaam maar zeker achterop wat betreft cyber security. Iets waar cybercriminelen dankbaar gebruik van maken.

Mkb’ers worden dus steeds vaker het slachtoffer van geslaagde cyberaanvallen. Het onderzoek van Centraal Beheer laat zien dat het mkb vaak te weinig aandacht besteedt aan cybercriminaliteit of denkt de zaken goed op orde te hebben. Maar de cijfers liegen niet, een derde van het mkb kreeg afgelopen jaar te maken met een cyber incident. Ook cijfers van het CBS bevestigen deze trend: Eén op de vijf bedrijven in Nederland werd slachtoffer van een cyberaanval.

Meer weten over hoe u uw bedrijf of organisatie makkelijk en snel cyber weerbaar maakt? De vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen helpen hierbij. Deze vind je op de website van Digital Trust Center.

Vorig bericht Hallo2020!: samen enthousiast het nieuwe jaar aftrappen
Volgend artikel Marketingbureau Bambuu koopt vijf jaar na start groei-investeerders uit

Nu op WijNoordHolland