zelfstandig

Data en Analytics-tak Trueson wordt zelfstandig bedrijf

Orange Data gaat zich o.a. richten op de farmaceutische wereld

Data & Analytics-tak van Trueson wordt zelfstandig bedrijf: Orange Data

Amsterdam,
Data & Analytics-tak wordt zelfstandig bedrijf. Full Service CRM Datamanagement & BI Solution Provider Trueson wil een sterke focus op CRM houden. Daarom heeft de directie besloten dat het onderdeel Data & Analytics vanaf 27 april 2022 verdergaat als zelfstandig bedrijf: Orange Data. Dit nieuwe bedrijf wordt vanaf dat moment de partner van Trueson op het gebied van Data & Analytics en zal klanten van Trueson blijven bedienen.

Simon de Koning, CFO Trueson, ziet focus als cruciaal element om in de farmaceutische branche succesvol te zijn. “We kunnen onze focus veel meer vergroten als we werken als twee aparte bedrijven. Op deze manier kunnen we met Trueson blijven werken aan onze strategie om een belangrijke CRM-speler te zijn en blijven in de farmaceutische wereld. Wij wensen onze huidige collega’s Alex Ritter en Ron van Braam, de oprichters van Orange Data, heel veel succes in hun nieuwe onderneming en we kijken uit naar onze samenwerking als partners.”

Managing Director

Alex Ritter wordt Managing Director bij Orange Data en hij kijkt uit naar dit nieuwe oranje avontuur dat niet voor niets op Koningsdag 2022 wordt gelanceerd. “Het is voor ons ook een positieve ontwikkeling om ons nu specifiek te kunnen richten op Data & Analytics met ons nieuwe bedrijf. Ron en ik zijn allebei gepassioneerd over data. Je zou ons datafanatiekelingen kunnen noemen! Wij willen data impact laten maken en daarvoor willen we datagedreven organisaties creëren die in staat zijn om – intern en extern – een verschil te maken.”

Nieuwe Rol

Ron van Braam wordt in zijn nieuwe rol Product Director bij Orange Data. “Terug naar onze roots, zou ik zeggen. Alex en ik hebben meer dan 15 jaar ervaring in het Data & Analytics-domein. Dat we hier weer de focus op aanbrengen, moet een katalysator zijn voor de plannen die we hebben. Voor bedrijven is er nog een wereld te verbeteren en winnen op het gebied van data. Wij gaan ze daarbij helpen als Orange Data! Daarbij zien we Trueson ook als strategische partner. Onze expertises gaan perfect samen en daardoor kunnen we nóg meer impact maken in de farmaceutische wereld. Ik kijk terug op een zeer leerzame periode bij Trueson en sta te popelen om onze innovatieve plannen verder uit te werken en op de markt te gaan zetten.”

Vorig bericht West-Fries bedrijfsleven bespaart gas met challenge
Volgend artikel Nomineer jouw (favoriete) bedrijf voor de NHN Business Awards 2022

Nu op WijNoordHolland