Nieuws

Databricks investeert in Europees Development Center in Amsterdam

Databricks, marktleider op het gebied van unified data analytics, maakt zich op om de komende drie jaar meer dan 100 miljoen te investeren om de Europese uitbreiding in Amsterdam te ondersteunen.


Amsterdam
Het Europese Development Center in Amsterdam bestaat momenteel uit een team van meer dan 30 engineers, die bijdragen aan de innovatie van het Unified Data Analytics platform van Databricks.

“We hebben in Amsterdam een sterk team van engineers neergezet. Zij spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van ons platform. In het Europese Development Center combineren we de krachten van lokaal talent met die van internationale talenten van over de hele wereld,†zegt Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks. “De komende drie jaar investeren we volop in ons centrum in Amsterdam, zodat we datateams over de hele wereld nog beter kunnen helpen bij het tackelen van hun problemen, hoe ingewikkeld die ook zijn. Dat is onze missie, en om die succesvol te kunnen volbrengen is een briljant team van engineers in Amsterdam onmisbaar.â€

“Nederland staat bekend om innovatie en een sterke focus op het bedrijfsleven, en verwelkomt de investering van Databricks in Amsterdam,†zegt Henny Jacobs, Executive Director Americas bij de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). De NFIA hielp Databricks bij de uitbreiding in Nederland. “De groei die het bedrijf doormaakt laat zien dat Databricks in staat is personeel van het hoogste niveau aan te trekken, mensen die ook nog eens willen wonen en werken in zo’n fantastische stad als Amsterdam. Bovendien laat de vestiging van Databricks in Amsterdam zien dat de kwaliteit van ons Nederlandse netwerk van wereldklasse is.â€

Databricks introduceerde Londen in augustus 2017 als vestigingsplaats voor hun EMEA hoofdkantoor. Het bedrijf is van een handvol werknemers uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 100 werknemers over heel Europa. Het Europese Development Center is een engineering hub voor productontwikkeling en innovatie.

Eerder maakte Databricks bekend dat de Spark + AI Summit dit jaar plaatsvindt in de RAI in Amsterdam. Van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 oktober vindt dit grootste data en machine learning congres van Europa plaats in de RAI, met als hoofdthema ‘Build. Unify. Scale’. De Spark + AI Summit wordt georganiseerd voor datateams, waaronder developers, data scientists en voorlopers op het gebied van data en analytics. Tijdens het event kunnen ze met elkaar in gesprek over data, analytics, machine learning en praktische toepassingen van AI. Ook worden er voor de meer dan 2000 aanwezigen diverse workshops georganiseerd, waarbij theorie en hands-on praktijkopdrachten met elkaar worden afgewisseld.

Geïnteresseerden voor de Spark + AI Summit 2019 vinden meer informatie via de website en kunnen zich daar ook direct registreren.

Vorig bericht ING start innovatieplek Cumulus Park Amsterdam
Volgend artikel Topsprekers cybercrime congres om MKB-Nederland en overheden wakker te schudden

Nu op WijNoordHolland