Woningen

De Alliantie Ontwikkeling en Trebbe starten bouw De Vrijheid in Bajeskwartier Amsterdam

Het startsein voor de bouw van appartementencomplex De Vrijheid in Amsterdam

De Alliantie Ontwikkeling en Trebbe starten bouw De Vrijheid in Bajeskwartier AmsterdamAmsterdam,
14 oktober jl. gaven Ron Blomaard, Manager Projecten bij de Alliantie Ontwikkeling en Marinus den Harder, directeur bij Trebbe, het symbolische startsein voor de bouw van De Vrijheid in het Bajeskwartier in Amsterdam Oost. De Vrijheid is het eerste appartementencomplex dat in het centrumcluster van de stadswijk Bajeskwartier gerealiseerd wordt en biedt straks plaats aan 140 sociale huurwoningen voor woningcorporatie de Alliantie. Met de bouw van dit appartementencomplex wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar duurzame, betaalbare en passende appartementen.

Ron Blomaard, Manager Projecten bij de Alliantie Ontwikkeling: “We zijn trots dat het ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de samenwerking met Trebbe gelukt is dit mooie project in uitvoering te kunnen brengen. De toekomstige bewoners van deze 140 sociale huurappartementen krijgen hier een prachtige plek om te wonen.” Marinus den Harder, directeur Trebbe, vult aan: “In deze samenwerking is maar weer duidelijk geworden hoe belangrijk transparantie en vertrouwen zijn. Samen is het gelukt dit plan haalbaar te krijgen. Op naar een fijne bouwperiode en ik kijk ernaar uit dat we de bewoners straks blij kunnen maken met een fijn en gezond thuis.”

Van gevangenisterrein naar levendige, groene stadwijk

Op de plek waar vroeger de Bijlmer Bajes gevestigd was, verrijst Bajeskwartier. Dit wordt een levendige groene stadswijk waar iedereen welkom is. De Vrijheid is één van de appartementencomplexen in deze nieuwe stadswijk en het eerste gebouw van het centrumcluster dat nu in aanbouw is. De Vrijheid telt veertien verdiepingen en biedt plaats aan 140 sociale huurappartementen van circa 48 m2, 70 m2 en 80 m2. Door de variatie in type appartementen biedt De Vrijheid passende en fijne woningen aan iedereen.

De Vrijheid; hier komen ontmoetingen en groen samen

Het ontwerp is van de hand van Atelier Kempe Thill. Het gebouw is ontworpen rondom een groot atrium dat ruimte biedt aan ontmoeting en sociale verbinding. Ook komt hier een groene binnentuin. De Vrijheid wordt voorzien van twee groene dakterrassen en alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte. Hier komen binnen en buiten, urban en groen, samen. Bijzonder detail; een aantal originele elementen van de Bijlmer Bajes krijgen een plek in het ontwerp van dit gebouw. Op de begane grond van het appartementencomplex zijn een fietsenstalling en een commerciële ruimte opgenomen.

Duurzaam wonen en leven

Het doel is om de impact van het Bajeskwartier op het klimaat tot nul terug te brengen. Hier sluit het appartementencomplex De Vrijheid naadloos op aan. Zo is er volop aandacht voor klimaatadaptiviteit in het ontwerp, groene daken vangen het regenwater op en zorgen voor gedoseerd afvloeien van het water. Ook de appartementen zijn duurzaam te noemen. De appartementen worden aangesloten op het collectieve verwarmingssysteem (WKO-installatie).

Vorig bericht FedEx Express bereidt grote oplaadfaciliteit elektrische voertuigen uit in Amsterdam
Volgend artikel Annie M.G. Schmidt geëerd met levensgroot LEGO standbeeld

Nu op WijNoordHolland