Financieel

De Chocoladefabriek uit Heerhugowaard naar NPEX-beurs 

De opbrengst gaat naar de aanschaf van productieapparatuur en werkkapitaal en aflossing twee leningen

Hans Neef Chocoladefabriek NPEX-beurs

HEERHUGOWAARD – De Nederlandse chocoladeproducent De Chocoladefabriek B.V. geeft voor een bedrag van maximaal €3 miljoen certificaten van cumulatief preferente aandelen uit. Het jaarlijkse dividend op de ‘cumprefs’ met een nominale waarde van €1.000.- bedraagt 8% op jaarbasis. De cumprefs worden na 5 jaar teruggekocht door de onderneming.

De certificaten van cumulatief preferente aandelen van De Chocoladefabriek krijgen bij voldoende inschrijving een notering op het handelsplatform van de NPEX-effectenbeurs en zijn vrij verhandelbaar.

De directie van De Chocoladefabriek, dat een  netwerk heeft in de Nederlandse retail (waaronder de HEMA en diverse grote supermarktketens), verwacht dat de omzet en de EBITDA de komende jaren verder gaan toenemen. Het bedrijf heeft momenteel 30 werknemers in dienst. Het assortiment van De Chocoladefabriek is breed. Het strekt zich uit van pindarotsjes, gemaakt van de allerbeste Belgische chocolade, tot aan hartjes, sterretjes en bloemetjes in chocoladevorm, spuitchocolade in talloze varianten, chocoladetabletten en chocola gedecoreerd met musket. Het totale assortiment wordt in Heerhugowaard geproduceerd.

De Chocoladefabriek gebruikt het grootste deel van de opbrengst voor de aanschaf van productieapparatuur en werkkapitaal. Een bedrag van €850.000 is bestemd voor de aflossing van twee leningen die nog uitstaan bij twee particuliere investeerders.

Hans Neef, directeur/eigenaar van De Chocoladefabriek, wil met de emissie van de ‘cumprefs’ het fundament onder de onderneming verstevigen. ,,De Chocoladefabriek heeft veel potentie met de plannen die we hebben, waaronder de verdere ontwikkeling van ons eigen premiummerk De Chocoladefabriek”, aldus Neef. ,,Wij vinden het van belang om ons eigen vermogen te versterken. Bovendien is de tijd rijp om twee leningen af te lossen en om de opbrengst van de emissie te gebruiken voor investeringen in machines. Dat zorgt er weer voor dat we verder kunnen innoveren in producten en de productiecapaciteit en de efficiency verhogen.”

 

Vorig bericht Vertigo Technologies winnaar Topsector T&U Innovation Prize 2022
Volgend artikel Vooronderzoek uitbreiding hoogspanningsnet openbaar

Nu op WijNoordHolland