Aanbesteding

De Realisatie bouwt 70 woningen voor locatie De Pauw

Projectontwikkelaar wint aanbesteding voor laatste fase woningbouwlocatie in De Rijp


De Realisatie is door de gemeente Alkmaar geselecteerd als ontwikkelaar van het laatste deel van woningbouwlocatie De Pauw in De Rijp. De gemeente heeft de grond voor 70 woningen van deze fase bij openbare inschrijving te koop aangeboden. De Realisatie start voor de zomer van 2018 met de verkoop van woningen.

De ervaring van De Realisatie met het ontwikkelen van aardgasloze nieuwbouwwoningen met warmtepompen sluit goed aan bij de ambities van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Alkmaar. Ook de bijzondere architectuur van de woningen, die samen met W3 Architecten zijn ontworpen, vallen in de smaak.

De planning is om nog voor de zomer te starten met de verkoop van de zeventig woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen, rijwoningen en appartementen. De gemeente biedt in het laatste deel van De Pauw ook nog zes vrije kavels te koop aan, waarschijnlijk nog in 2018. Daarover wordt later dit jaar meer bekend gemaakt.

Projectwethouder Pieter Dijkman en Ed de Moor van De Realisatie ondertekenden de koopovereenkomst afgelopen donderdag in het oude raadhuis van De Rijp. Wethouder Pieter Dijkman (VVD) zegt over het project: “De gemeente is blij met deze partij. De Realisatie combineert de duurzaamheidsambitie van de gemeente met kwaliteitswoningen. De bouw in fase 2 is in volle gang. Daar was veel belangstelling en de verkoop was een succes. Ruim de helft van de woningen is verkocht aan mensen uit De Rijp. Hoog tijd dus voor de volgende stap in de ontwikkeling van het prachtige woongebied De Pauwâ€.

Projectontwikkelaar De Realisatie doet mee aan openbare inschrijvingen waar deze het verschil kan maken door niet alleen op prijs in te schrijven, maar ook op het gebied van duurzaamheid en architectuur. De Pauw in De Rijp is zo’n inschrijving.

Vorig bericht Noord-Holland in top 10 veelbelovende Europese regio’s
Volgend artikel De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan

Nu op WijNoordHolland