Nieuws

DHL opent nieuw sorteercentrum in Amsterdam

Vrijdag heeft DHL Parcel op het Atlaspark in Amsterdam Westpoort een nieuw sorteercentrum voor pakketten geopend.


Foto: DHL

Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Met het nieuwe centrum is de capaciteit uitgebreid en zijn de installaties verbeterd, waardoor meer en beter gesorteerd kan worden. De opening werd verricht door Achim Dünnwald, voorzitter van de management board van DHL Parcel en Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux.

Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van in totaal ruim 35 miljoen euro. Het gebouw is ontwikkeld door WDP en gebouwd door Aan de Stegge Twello. De sorteerinstallatie is van Vanderlande. Met onder meer 4.700 zonnepanelen voldoet het gebouw aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen.

De investering wordt ingegeven door de enorme groei die DHL Parcel als de op een na grootste vervoerder in e-commerce doormaakt. Daarnaast is het bedrijf marktleider in het business-to-business segment. De vestiging in Amsterdam is een van de 15 sorteercentra in Nederland, die samen met de 6 centra in België een Beneluxwijd netwerk vormen.

Achim Dünnwald: “Met de groei van het grensoverschrijdende e-commerce-verkeer neemt het belang van een breed en goed functionerend, transparant en betaalbaar Europees pakketnetwerk zienderogen toe. Nederland is in dat netwerk een cruciale schakel, die model staat voor de rest van Europa.”

Op de vestiging in Amsterdam zullen zo’n 250 medewerkers betrokken zijn bij aan- en afvoer en bezorging van pakketten. In totaal werken er bij DHL Parcel circa 6.500 mensen in Nederland.

De nieuwbouw van Amsterdam maakt onderdeel uit van een meerjarig, grootschalig investeringsplan.

Wouter van Benten: “We investeren fors om de groei in goede banen te leiden en het serviceniveau op een duurzame manier uit te breidenâ€.

Vorig bericht Lancering Welgesteld Biotechnologie Fonds
Volgend artikel 2 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (onder meer 3W Marketing B.V., Roxolit Group B.V.)

Nu op WijNoordHolland