Agri

Distributiecentra supermarkten doelwit boeren: blokkades

Bij diverse distributiecentra van supermarkten in het land worden wegen versperd door boeren met trekkers

Distributiecentra supermarkten doelwit boeren: blokkades

Bij diverse distributiecentra van supermarkten in het land worden de wegen versperd door boeren met trekkers. O.a. in Beilen (Drenthe), Heerenveen en Drachten (Friesland), Nijkerk (Gelderland), Zwolle (Overijssel) en Zaanstad (Noord-Holland) worden distributiecentra van o.a. Lidl, Jumbo en Albert Heijn geblokkeerd. 

Op dit moment zijn de snelwegen nog rustig, waarschijnlijk doordat veel mensen geanticipeerd hebben op meldingen in de media.

CBL statement
Centraal Bureau Levensmiddelenhandel roept de boeren op te stopen met hun acties.

Het CBL in een statement: “Blokkades van distributiecentra duperen de burgers van Nederland. Supermarkten doen er alles aan de winkels bevoorraad te houden. Maar wanneer dergelijke blokkades langer aanhouden, kan dit echter betekenen dat de dagelijkse boodschappen niet meer gedaan kunnen worden. Naast de belemmering van de bevoorrading van winkels, kunnen ook leveranciers het voedsel niet aanleveren. Vooral dagverse producten moeten hier mogelijk door vernietigd worden. Dit levert bovendien onnodige voedselverspilling op. Distributiecentra kunnen naast supermarkten ook ziekenhuizen, zorgcentra en andere vitale dienstverlening beleveren. Daarbij komt nog dat blokkades de bedrijven miljoenen euro’s aan schade opleveren.”

Vorig bericht De Chocoladefabriek uit Heerhugowaard naar NPEX-beurs 
Volgend artikel Vooronderzoek uitbreiding hoogspanningsnet openbaar

Nu op WijNoordHolland