Samenwerking

Dobbi grootste stomerijservice- & kledingreparatieplatform Nederland door samenwerking

Dobbi & Stomerij.nl starten samenwerking met ruim 1750 servicepunten

Dobbi grootste stomerijservice- & kledingreparatieplatform Nederland door samenwerking

Foto: links: Ruben van Pelt, midden: Maurits Tiethoff, rechts: Herman Olsman

Vanaf 1 november zullen 900 Stomerij.nl winkelservicepunten bij onder andere SPAR, Plus en Albert Heijn doorgaan als Dobbi servicepunt. Dobbi is momenteel met meer dan 850 servicepunten actief bij onder andere JUMBO, Poiesz en op diverse PostNL Retail punten. Door de samenwerking ontstaat het grootste en meest duurzame stomerijservice- & kledingreparatieplatform van Nederland. Dobbi sorteert hierbij voor op de transitie naar circulair textiel. Kleding wordt nog vaak weggegooid omdat er een vlek in zit of omdat deze kapot is en dat moet veranderen.

Marktleider in Nederland

Door de samenwerking kunnen kleding en schoenen ingeleverd worden bij de (service)balie van meer dan 1750 aangesloten winkels. De reiniging en reparatie wordt uitgevoerd door de beste stomerijen van Nederland. Stomerij.nl heeft zijn reinigingslocaties de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd en verduurzaamd. De orders worden door PostNL opgehaald en teruggebracht in de winkel. Doordat PostNL al dagelijks in of nabij deze winkels komt worden duizenden ritten per week en dus CO2-uitstoot bespaard.

Circulair textiel

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. “ Kleding wordt vaak weggegooid omdat er een vlek in zit of omdat deze kapot is en dat moet veranderen. Met 1750+ servicepunten in Nederland maakt Dobbi professionele reiniging en reparatie van kleding en schoenen voor iedereen bereikbaar.” aldus Maurits Tiethoff en Ruben van Pelt, oprichters van Dobbi. Een belangrijke ontwikkeling voor de kledingindustrie komt in 2023 wanneer er via een UPV-regelgeving een verwijderingsbijdrage op textiel wordt ingevoerd. De doelstelling van deze Europese UPV-regelgeving is het realiseren van een circulaire textielketen in 2050. “ Als marktleider in Nederland gaan wij ons inzetten voor het verlengen van de levensduur van kleding en schoenen want dit is een belangrijk onderdeel van de circulaire textielketen”.

Samenwerking als reactie op energiecrisis

‘’Door de samenwerking bespaart Stomerij.nl enorm veel ritten en hiermee Co2. De samenwerking met Dobbi lag al langer voor de hand maar werd versneld door de energiecrisis. De partners in Stomerij.nl zijn in de basis textielreinigers. Dobbi biedt een logistieke optimalisatie en is sterk in software en marketing. Wij kunnen ons focussen op onze core business van textielreiniging. Door de samenwerking kunnen alle partners verder investeren in kwaliteiten en maken wij gezamenlijk de wereld een stuk schoner en meer circulair” aldus Herman Olsman, Directeur Moderna en partner bij Stomerij.nl.

PostNL als strategische partner

Wij zijn zeer verheugd met deze uitbreiding van Dobbi, samen verder bouwen met oog op verduurzaming is wat ons aantrekt in deze samenwerking. “ We monitoren continu de was-stroom om te kijken waar we nóg beter kunnen plannen om zo het aantal keren dat we in dezelfde straat of bij eenzelfde retailer komen tot het minimum te beperken. Door die continue monitoring en flexibiliteit kunnen we gezamenlijk een mooi product neerzetten ”, aldus Kees Wortman, Projectleider Logistieke Strategie bij PostNL

Vorig bericht Provincie Noord-Holland ondersteunt bij aanpak criminaliteit vakantieparken
Volgend artikel Groot onderzoek naar Zeeweg start in 2023

Nu op WijNoordHolland