Logistiek

Amsterdams bedrijf DSV start met bouw nieuw magazijn in Gent

DSV start met bouw van nieuw magazijn van 110.000 m² aan Gentse Kluizendok

DSV breidt met nieuw duurzaam magazijn haar gezondheidscluster

Foto: DSV

Amsterdam, Gent,
DSV start met de bouw van een nieuw magazijn van 110.000 m² aan het Gentse Kluizendok. Dit betekent volgens het bedrijf onder andere: 350 extra banen en een duurzaam magazijn.

DSV bouwt het duurzame pharma magazijn zonder gasaansluiting en voorzien van zonnepanelen. De focus ligt volledig op de opslag en distributie voor de gezondheidszorg. Zoals materialen voor klinische proeven, geneesmiddelen voor mensen, medische apparaten, natuurlijke gezondheidsproducten, diergeneesmiddelen en farmaceutische grondstoffen.
Op een terrein van 18 hectare zal er voor 110.000 m2 loodsen worden gebouwd. Deze nieuwe investering wordt gerealiseerd aan het Kluizendok, op de linkeroever van het Gentse deel van North Sea Port. Van hieruit kunnen deze goederen van en naar het Europese achterland worden vervoerd via wegtransport, met zeeschepen, binnenvaartschepen of per spoor. Als multimodale haven ligt North Sea Port immers op de kruisingen van al deze vervoersmogelijkheden.

110 docks waar vrachtwagens

Met haar logistieke diensten voorziet DSV in het nieuwe magazijn verschillende temperatuurregelingen voor farmaceutische producten bij elke stap in het proces. Het gebouw zal 6.000 m² temperatuurgecontroleerde opslagruimtes bevatten met omgevingstemperaturen van 2-8°C, -20°C en -40°C. Het nieuwe magazijn wordt gecertificeerd (Pharma QMS en GDP) zodat DSV er de gevoelige producten kan opslaan en distribueren overeenkomstig de geldende mondiale normen en regelgeving. Een afzonderlijk gedeelte dient voor de opslag en distributie van gevaarlijke goederen. Het magazijn is voorzien van maar liefst 110 docks waar vrachtwagens kunnen laden en lossen.

Vergaande automatisering

Een reeks geautomatiseerde oplossingen biedt er meer flexibiliteit in de zorglogistiek en er wordt onder meer gebruik gemaakt van geleide voertuigen. Het magazijn is ook voorzien van een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem (‘AutoStore’) waardoor er, volgens het bedrijf, sneller en efficiënter kan worden gewerkt. In het magazijn worden ook activiteiten met toegevoegde waarde (Value Added Logistics) uitgevoerd zoals het maken van displays, shrinking, verpakkings- en etiketteringsdiensten.
DSV is enorm verheugd te kunnen starten met de bouw in Gent van het meest duurzame warehouse binnen de healthcare. Dit ultramoderne warehouse zal onze klanten voorzien van alle faciliteiten welke zij nu én in de toekomst nodig hebben om hun groeiambities te kunnen realiseren. Dat doen we samen met onze collega’s voor wie dit de aantrekkelijkste werkplek binnen de logistiek in de regio Gent wordt,” aldus Peter van der Maas, Executive Vice President, DSV Solutions Benelux.

Aantrekkelijke werkplek

Met het nieuwe magazijn wil DSV de meest aantrekkelijke werkplek binnen de logistiek in de Gentse regio worden waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de huidige alsook de toekomstige generaties werknemers. Er kunnen 350 mensen aan de slag. Naast oplaadmogelijkheden voor vrachtwagens zijn die ook voorzien voor personenwagens. Parkeren gebeurt onder meer op het dak van het magazijn – zo wordt er zuinig met de ruimte omgesprongen.
“Samen met DSV bouwen we de logistieke poot in North Sea Port almaar verder uit. Deze nieuwe investering zorgt niet enkel voor extra jobs, het geeft ook blijk van het volste vertrouwen in wat we als haven te bieden hebben inzake locatie, infrastructuur en achterlandverbindingen richting Europa,” aldus Daan Schalck, CEO, North Sea Port.
Vorig bericht RPAnhn Congres 2023: 'De arbeidsmarkt is op'
Volgend artikel Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk afgesloten

Nu op WijNoordHolland