Bouw

Eerste stap woningbouw Zwaagdijk gezet

Volgende stap is doen van aantal onderzoeken

Eerste stap woningbouw Zwaagdijk gezet

Foto: Op de foto links: wethouder Jeroen Broeders, rechts: Kees Hermans van Onroerend Goed bv

Zwaagdijk,
Op 29 september tekenden wethouder Jeroen Broeders namens de gemeente Medemblik en Kees Hermans namens Hermans Onroerend Goed bv uit Hoorn een intentieovereenkomst om 18 woningen te bouwen aan de Zwaagdijk 377.

Wethouder Jeroen Broeders: “Het is fijn dat we deze eerste stap hebben gezet met elkaar. We gaan hard aan de slag om ook woningbouw voor inwoners van Zwaagdijk mogelijk te maken. Het is erg prettig dat ontwikkelaar Hermans in een vroeg stadium contact heeft gezocht met de dorpsraad van Zwaagdijk. Bij de verdere uitwerking van het plan worden bewoners in de directe omgeving betrokken.”

Planning

De volgende stap is het doen van een aantal onderzoeken die nodig zijn om de haalbaarheid te beoordelen van het bouw- en stedenbouwkundige plan. Om het bouwplan mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente streeft ernaar om halverwege 2023 meer informatie te kunnen geven en zal te zijner tijd op initiatief van de ontwikkelaar-in overleg met de dorpsraad- een informatieavond organiseren.

Vorig bericht Overname private leasecontracten scheelt 5.000 euro en lang wachten
Volgend artikel College presenteert sluitende begroting 2023

Nu op WijNoordHolland