Energie

Elis en Bluekens EV slaan samen duurzame weg in  

'Nabije toekomst van stadslogistiek is emissievrij'

Elis en Bluekens EV slaan samen duurzame weg in  

Foto: Elis en Bluekens EV

Breda,
Vandaag (6 september) maken Elis en Bluekens EV bekend dat zij de handen ineen hebben geslagen op weg naar verduurzaming. Elis Zaandam kiest voor zero emissie stadslogistiek. Bluekens EV gaat ze daarbij helpen en is verantwoordelijk voor de complete energiescan waarna er een keuze gemaakt kan worden voor elektrische bedrijfswagens en laadpalen. 

De nabije toekomst van stadslogistiek is emissievrij, dat merken steeds meer organisaties. “Zaandam is een uitdagende regio, het net is hier vrij vol” zegt Robin van der Haak, manager distributie bij Elis. “Toch willen wij graag elektrisch gaan rijden, vandaar de energiescan.”

Energiescan voor emissievrije stadslogistiek

Mike Levens, EV Specialist bij Bluekens EV: “de Energiescan is een combinatie van informatie binnen en buiten de meterkast. Wij analyseerde voor Elis bijvoorbeeld de energieaansluiting en onderzochten het energieverbruik, de routeplanning en werkprocessen. Daarmee is te achterhalen hoeveel energie er is om voertuigen op te laden, hoeveel kilometer de serviceverleners dagelijks afleggen en wanneer de beste tijd is voor een oplaadmoment.”

Inmiddels is Elis hard op weg naar een bijdrage aan emissievrije stadslogistiek. De organisatie werkt nu vooral met AC-laders volgens low balancing. Dat betekent dat ze de oplaadtijd uitsmeren over de periode dat het energieverbruik in de rest van het pand stilligt. Dan is er genoeg ruimte én het voorkomt piekbelasting, wat kosten technisch gunstig is.

De huidige laadinfra biedt ruimte om drie personenauto’s en vier bedrijfsvoertuigen op te laden, maar heeft potentie om in de toekomst uit te breiden. Momenteel rijdt Elis met drie elektrische personenauto’s en wil dit uitbreiden naar vier personenauto’s en dertien bedrijfsvoertuigen.

Vorig bericht Circulaire chemie scale-up ChainCraft haalt groeikapitaal op
Volgend artikel Deze bedrijven door naarde halve finale van de NHN Business Awards 2022!

Nu op WijNoordHolland