Kinderopvang

Enthousiasme over plan GroenLinks en PvdA voor hoger loon kinderopvang

GroenLinks en PvdA willen lonen in kinderopvang verhogen

Enthousiast over plan GroenLinks en PvdA voor hoger loon kinderopvang

FNV is enthousiast over het voorstel van GroenLinks en PvdA om de lonen in de kinderopvang structureel te verhogen. De vakbond vindt ook dat die verhoging in eerste instantie van de werkgevers moet komen, maar dat daarnaast de overheid kan bijdragen door middel van het verhogen van de kinderopvangtoeslag. Het extra geld dat daardoor beschikbaar komt, kan dan gaan naar extra loonsverhoging.

Bas van Weegberg, lid Dagelijks Bestuur FNV: `Dat is hard nodig, want de sector moet aantrekkelijker worden, zodat er meer mensen komen werken. Uit recent FNV-onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de medewerkers een hoge werkdruk ervaart. Meer mensen in de sector, betekent lucht voor de mensen die er nu al met hart en ziel werken.´

Cruciaal

Daarnaast zijn de komende jaren duizenden extra medewerkers nodig, omdat de kinderopvang vanaf 2025 bijna gratis wordt. De verwachting is dat daardoor de vraag naar kinderopvang flink zal stijgen. `Daarom is het nu tijd om de lonen flink te verhogen en daarmee het aantal medewerkers in de kinderopvang. Dat is cruciaal om van de benodigde stelselwijziging een succes te maken´, aldus Van Weegberg.

Vorig bericht Mbo-opleiding Urban Sport Trainer wint challenge MBOin2030
Volgend artikel Nutanix-onderzoek naar de impact van datacenters op energie-efficiëntie en CO2-uitstoot

Nu op WijNoordHolland