Nieuws

Extra job voor Pieter Heiliegers burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Pieter Heiliegers, burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, begint op 1 maart aan zijn nieuwe functie.


Haarlemmerliede/Spaarnwoude – Vanaf dat moment is hij óók waarnemend burgemeester in de gemeente Uithoorn. Een plek waar zijn kwaliteiten als verbinder goed tot hun recht komen.

Burgemeester Pieter Heiliegers werd op woensdag 14 februari door de Commissaris van de Koning benoemd tot waarnemend burgemeester van Uithoorn. Zijn werkzaamheden als burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude legt hij door deze nieuwe benoeming niet neer. Dit doet hij pas op 1 januari 2019, wanneer die gemeente samengaat met Haarlemmermeer.

Verdeling van taken

De nieuwe functie is volgens Heiliegers goed te combineren met zijn huidige werk. Veel van zijn werkzaamheden zijn herverdeeld tussen wethouder en locoburgemeester Raymond van Haeften, wethouder Bob Graal en hemzelf. Voor de taken met betrekking tot Openbare Orde en Veiligheid blijft de burgemeester voor beide gemeentes verantwoordelijk.

Pieter Heiliegers: “Eerlijk gezegd is het werk voor ons als bestuur in Halfweg, en met name voor mij als burgemeester, door de aanstaande samenvoeging al een stuk minder geworden. Maar we moeten een goede balans houden tussen voldoende aandacht voor Uithoorn en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Ik heb daar alle vertrouwen in, zeker gelet op de ervaring die binnen mijn huidige college is opgebouwd.”

Overeenkomsten

Er zijn veel raakvlakken tussen Uithoorn en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Beide gemeenten grenzen aan een economisch bedrijventerrein en een groen gebied. Waar Uithoorn Het Groene Hart heeft, ligt de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude aan De Groene Buffer. Ook is Uithoorn een fijne gemeente met een aantal dorpen, De Kwakel en Uithoorn.

Pieter Heiliegers: “De komende tijd zal ik me veel meer verdiepen in Uithoorn.”

Combineren van twee functies

Of burgemeester Heiliegers lang moest nadenken over de dubbelrol: “Lang nadenken’ is in deze situatie een relatief begrip. Er is slechts een korte tijd beschikbaar om op het verzoek van de Commissaris van de Koning te reageren. Vooral het combineren van het burgemeesterschap voor meerdere gemeenten was een punt waarover ik moest nadenken. Maar… mijn antwoord was ‘ja’. En zo werd ik voorgesteld aan de raadsvertegenwoordigers van Uithoorn.”

Samenwerking

Uithoorn is een zogeheten Duoplusgemeente (een samenwerkingsverband van Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel) en Haarlemmerliede en Spaarnwoude gaat dit jaar fuseren met Haarlemmermeer. In samenwerking lijkt zijn kracht te zitten.

“De ervaring die ik de afgelopen jaren hier heb opgebouwd, kan ik goed inzetten voor de gemeente Uithoorn.”

Als ‘samenwerkings- en verbindingstype’ heeft hij goede verwachtingen van zijn waarnemerschap. Uithoorn is volgens Heiliegers een interessante gemeente. Samen met de gemeenteraad van Uithoorn bespreekt hij de invulling van zijn functie, zodat hij 1 maart goed kan beginnen.

Ik heb er in ieder geval zin in.”

Vorig bericht 5 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (o.a. Netcom Ict Groep B.V., Glimworm Information Technology B.V.)
Volgend artikel VNC en KLM Cityhopper ondertekenen cao-akkoord

Nu op WijNoordHolland