Nieuws

Fastned geeft nieuwe obligaties uit met 6% rente

Snellaadbedrijf Fastned is vandaag gestart met de inschrijfperiode voor een nieuwe serie obligaties.


Amsterdam
De obligaties kennen net als eerdere uitgiften een looptijd van 5 jaar en keren 6% rente per jaar uit. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd. Deelname is mogelijk vanaf 1.000 euro.

Inschrijven op de obligaties is mogelijk vanaf vandaag tot en met 21 juli 2020 via de website en het prospectus is direct beschikbaar.

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations. Hiermee komt Fastned tegemoet aan de groeiende energievraag van het snel toenemende aantal elektrische auto’s.

Als gevolg van Covid-19 gerelateerde maatregelen zag Fastned de afzet eind maart tot 70% dalen ten opzichte van februari. In de maand mei was dit verbeterd tot ongeveer 50% en in de lopende maand juni heeft deze positieve trend zich verder voortgezet. Fastned verwacht een verdere groei van de afzet door het toenemende aantal elektrische auto’s, nieuwe stations die momenteel worden gebouwd en door de plaatsing van meer en snellere laders op bestaande stations.

Michiel Langezaal, CEO Fastned
“Nu Coronamaatregelen versoepeld worden zien we het verkeer direct weer toenemen, en daarmee ook onze afzet.”

“De trend naar elektrisch rijden blijft onverminderd voortzetten. Verkopen van elektrische auto’s zijn minder geraakt dan verkopen van fossiele auto’s. Mede als gevolg van Corona zien we in veel landen nu extra stimulering voor elektrische auto’s. Het is daarom belangrijk om te blijven investeren in uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk,†aldus Langezaal.

Vorig bericht 4 nieuwe faillissementen waaronder Daniel Wellington (Netherlands) B.V
Volgend artikel Nieuw regionaal werkcentrum Schiphol verbindt werkgevers tegen werkloosheid personeel

Nu op WijNoordHolland