Nieuws

Fastned op 14 juni naar de beurs

De Amsterdamse bouwer van snellaadstations Fastned verwacht op 14 juni zijn beursdebuut te maken, maakt het bedrijf bekend bij publicatie van het beursprospectus.


Amsterdam
Tegelijk met bekendmaking van de datum en publicatie van de prospectus meldt Fastned dat de omzet in het eerste kwartaal 844 duizend euro bedroeg, 236 procent meer dan in Q1 van 2018.

Fastned streeft naar een Europees netwerk van snellaadstations. Een notering aan Euronext Amsterdam is een logische volgende stap omdat het Fastned extra financieringsflexibiliteit geeft en betere toegang tot de kapitaalmarkten biedt, waardoor Fastned’s groeistrategie beter gerealiseerd kan worden. Bovendien zal het Fastned’s profiel en merkbekendheid verbeteren bij investeerders, zakelijke partners, klanten en werknemers.

Fastned is voornemens op 14 juni 2019 aan Euronext Amsterdam te noteren. Zoals aangekondigd op 9 april 2019 streeft Fastned ernaar om haar notering aan Euronext Amsterdam te gebruiken voor de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen om de kapitaaluitgaven voor de netwerkuitbreiding en implementatie van de groeistrategie te helpen financieren. De timing van een dergelijke uitgifte is afhankelijk van economische en marktomstandigheden, de snelheid van de uitrol van de groeistrategie van het bedrijf en de marktvraag.

De Stichting Autoriteit Financiële Markten heeft het prospectus voor de notering van Fastned aan Euronext Amsterdam goedgekeurd.

De publicatie van het noteringsprospectus markeert een nieuwe stap richting het realiseren van de Euronext-notering en zal worden gebruikt om beleggers meer informatie te geven over het bedrijf en de sector waarin het opereert.

Fastned is momenteel genoteerd op het handelsplatform Nxchange in Nederland. Op 9 april 2019 heeft Fastned haar overeenkomst met Nxchange beëindigd. De overeenkomst vervalt na het verstrijken van een opzegtermijn van zes maanden.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Ik ben blij dat we de datum van onze beoogde notering aan Euronext Amsterdam hebben vastgesteld. De notering geeft Fastned extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om in Fastned te investeren. Fastned groeit snel en we zijn trots dat we in het eerste kwartaal van dit jaar operationeel EBITDA break-even hebben gedraaid. Fastned is goed gepositioneerd om rechtstreeks te profiteren van de transitie naar volledig elektrische voertuigen omdat onze snellaadstations zijn ontworpen om mee te groeien met de verwachte toename van de vraag naar openbaar snelladen.”

Vorig bericht Je gaat het pas zien als je het doorhebt
Volgend artikel Belangrijke Europese prijs voor restauratie KoepelKathedraal Haarlem

Nu op WijNoordHolland