Nieuws

Fastned opent eerste snellaadstation in Verenigd Koninkrijk

Het station staat in Sunderland, vlakbij de fabriek waar de Nissan Leaf geproduceerd wordt voor de Europese markt.


Foto: Fastned

Amsterdam
Fastned levert uitsluitend 100% hernieuwbare elektriciteit en is toegankelijk voor alle volledig elektrische voertuigen (FEV’s). De missie van Fastned is vrijheid geven aan elektrische rijders en daarmee de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Momenteel heeft Fastned meer dan 90 stations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast breidt Fastned uit naar België, Zwitserland en Frankrijk.

Het nieuwe snellaadstation is ontworpen en gebouwd door Fastned, en zal ook door Fastned geëxploiteerd worden. Het station is eigendom van de North East Joint Transport Committee en wordt gefinancierd door de Go Ultra Low Cities Grant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Vorige maand kondigde Fastned aan een andere aanbesteding voor vijf locaties voor snellaadstations in het noordoosten van Engeland gewonnen te hebben.

Michiel Langezaal, mede-oprichter en CEO van Fastned:
“We zijn blij dat we in samenwerking met NECA dit eerste Fastned snellaadstation in het Verenigd Koninkrijk gebouwd hebben en dat elektrische rijders hier nu gebruik van kunnen gaan maken. Sunderland is een symbolische stad voor elektrisch rijden, aangezien hier de fabriek staat waar de Nissan Leaf geproduceerd wordt. Nissan was één van de eerste autofabrikanten die met de Leaf een betaalbare, massa geproduceerde elektrische auto op de markt gebracht heeft.â€

Vorig bericht Boelens de Gruyter verhuurt laatste meters in Modrôme
Volgend artikel It-makelaar Solitee neemt BBD-IT over

Nu op WijNoordHolland