Innovatie

Finalisten van Philips Innovation Award 2023 bekend

Grand Final gaat door op 15 mei 2023 in Theater Rotterdam

Finalisten van Philips Innovation Award 2023 bekend

Foto: Philips Innovation Award

Rotterdam,
De Philips Innovation Award (PHIA) heeft  de spanning doen stijgen tijdens de halve finale in de Schiecentrale Rotterdam. De dertig meest veelbelovende startups van Nederland streden om een plekje in de Grand Final. Acht startups zijn nu een stap dichter bij de kans op het winnen van de hoofdprijs. Deze finalisten hebben zich bewezen als de meest innovatieve en veelbelovende startups waarbij hun concepten het potentieel hebben om impact te maken. Tijdens de halve finale werden de startups door een panel van deskundige juryleden beoordeeld op verschillende aspecten van hun bedrijfsplannen, zoals het product, het team en de markt. 

Trainingsprogramma

Het traject van de Philips Innovation Award is niet alleen een strijd om een award, maar een waar trainingsprogramma. Met dagen zoals een Investor Day bij YES!Delft en een Coaching Day bij PHIA partner KPN, staat er nog één belangrijke trainingsdag op de startups te wachten: de Pitch Training Day. Op deze dag zullen de startups waardevolle tips krijgen over hoe ze hun pitch het beste kunnen presenteren onder hoge druk van een vol theater en een jury vol met experts. Van het optimaliseren van de pitch structuur tot het versterken van de presentatievaardigheden, de finalisten worden volledig klaargestoomd.

Grand Final

Op 15 mei 2023 zal de Grand Final plaatsvinden in Theater Rotterdam waarbij Sixth Sense Diagnostics, Plense Technologies en DeltaV de uitdaging aangaan om de Rough Diamond Award ter waarde van €10.000 euro. De volgende vijf startups zullen strijden om de Innovator Award, waarbij zij kans maken op een prijs ter waarde van €50.000 euro: Fabulous Fungi, Weco, Innoflex Technologies, Heliostrome en Exculture.

Vorig bericht Provincie investeert anderhalf miljoen in ontlasten elektriciteitsnet
Volgend artikel Zo houd je bij groei grip op de inzet van je personeel 

Nu op WijNoordHolland