Beurs

Finance & Control specialist ‘Staan’ bereidt beursgang voor

30 procent aandelen verhandelbaar

Finance & Control specialist Staan

Amsterdam,
Finance & Control specialist Staan heeft concrete plannen om een beursnotering te verwerven. Met de uitgifte van aandelen wordt kapitaal opgehaald om middels overnames de groei te versnellen en tegelijkertijd te blijven investeren in de bestaande organisatie. Het bedrijf neemt een jaar de tijd om de beursgang voor te bereiden.

Staan is specialist op het gebied van Finance & Control met grootse plannen. Het bedrijf is opgericht in 2007 en werkt sindsdien voor de top 500 organisaties in Nederland en buitenland, zoals KLM, Heineken, Philips, AkzoNobel, Ajax en Netflix. Sinds vorig jaar heeft de Staan Group met Standit ook een speciaal label in huis, dat organisaties helpt bij het vinden van de juiste specialisten voor belangrijke IT-vraagstukken. Staan verwacht door een beursgang de groei verder te kunnen versnellen.

Beursgang logische stap

Het idee om naar de beurs te gaan bestaat al langer binnen de directie van Staan. “Het denken over een beursnotering is niet nieuw, maar we komen uit een financieel onzekere tijd. Het voelde eerder niet als ‘the right time’ voor een dergelijke stap”, aldus oprichter en Managing Director Danny ‘t Hoen. “Nu eindelijk bijna alle corona maatregelen verdwijnen, kunnen we weer met een positieve blik naar de toekomst kijken. We willen verder groeien en dan is een beursgang een logische stap.” Een beursnotering maakt het mogelijk om via overnames de organisatie verder te versterken en te laten groeien.

Beursnotering via SPAC

Voor de geplande beursgang wil Staan Finance & Consultancy een combinatie aangaan met een zogenaamde Special Purpose Acquisition Company. Een SPAC is een lege beurshuls, waar een bestaand bedrijf in kan worden geplaatst. Een relatief laagdrempelige manier om een notering te bemachtigen. “We nemen precies een jaar de tijd om dit goed te regelen”, zegt ‘t Hoen.” Bij Staan zijn we authentiek, oprecht en ambitieus. We willen de beursgang met dezelfde zorgvuldigheid oppakken als onze klanten van ons gewend zijn bij de zoektocht naar de juiste finance- en IT-specialisten.” Het sentiment op de beurs is momenteel niet geweldig, daarom wordt op advies van de betrokken zakenbanken gekeken naar een beursgang over exact één jaar.

30 procent aandelen verhandelbaar

Niet alle aandelen van Staan Finance & Consultancy worden vrij verhandelbaar. Ruim 60 procent van de aandelen blijft in handen van de huidige aandeelhouders. De rest, ruim 30 procent, wordt verhandelbaar vanaf de beursgang. Voor verdere details wordt verwezen naar de prospectus, aldus ‘t Hoen. Het plan om naar de beurs te gaan wordt over precies een jaar verwezenlijkt. Op 1 april 2023 is het zover.

Vorig bericht Uitstekende resultaten jaarverslag 2021 Royal FloraHolland
Volgend artikel Port of Amsterdam minder afhankelijk van fossiele lading

Nu op WijNoordHolland