Nieuws

Floriworld in Aalsmeer verwacht honderdduizenden bezoekers

Floriworld opent eind 2019 de deuren in Aalsmeer


De initiatiefnemers van Floriworld willen jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers kennis laten maken met de sierteeltsector. In het bezoekerscentrum laten zij zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven en daarmee de wereldwijde vraag naar bloemen en planten stimuleren. Het gebouw van Floriworld komt te staan op een groot braakliggend stuk grasland naast de Aalsmeerse bloemenveiling. Het beslaat naar verwachting 5.000 tot 7.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Blikvanger is de 26-meter hoge tulp met glazen wanden.

FloriWorld

Floriworld is enige jaren onderwerp van gesprek geweest. Met name het afgelopen jaar is er op de achtergrond hard gewerkt aan het vervolg van de haalbaarheid van Floriworld. Een experience center dat het groene gevoel moet aanwakkeren bij de vele internationale toeristen die de Metropoolregio Amsterdam bezoeken. Tot 2025 verwacht men een jaarlijkse groei van 3% in het buitenlandse toerisme dat Nederland aandoet. En de Keukenhof heeft wederom een groei laten zien tot maar liefst 1,4 miljoen bezoekers. De groeiende belangstelling voor Nederland én voor bloemen zijn positieve uitgangspunten voor de realisatie van Floriworld.

Begin december 2017 hebben de betrokken partijen Koninklijke VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten, Dutch Experience Group, Royal FloraHolland en Bloemenbureau Holland de laatste stap gezet. In een gezamenlijke bijeenkomst, met een afvaardiging van de gehele sierteeltsector (veredelaars, kwekers, handelsbedrijven en sierteeltpromotie), hebben alle genoemde partijen hun commitment afgegeven en is het zeker dat Floriworld er komt.

Vorig bericht AM match ontvangt keurmerk voor Sociaal Ondernemen
Volgend artikel Noord-Holland subsidieert toegankelijke bushaltes

Nu op WijNoordHolland