Nieuws

FPTC genomineerd voor Pro-motor award

Vijf projecten zijn afgelopen week genomineerd voor de award

Wie wint de Pro-Motor award 2017?

Projecten die laten zien hoe verrassend en vernieuwend het beroepsonderwijs samen met bedrijven kan zijn. Projecten die uitblinken in hoe beide partijen elkaars kansen weten te benutten èn te versterken. FPTC, waar PDZ Uitzendbureau partner van is, is één van de genomineerde.

Dit project in Noord Holland is in zekere zin zélf een start-up. Vanuit bedrijven hebben 5 kwartiermakers zich sinds 2012 ingezet om de snelle ontwikkelingen in de technologie en arbeidsmarkt in hun sector van food/procesoperators op een slimme, structurele manier op te pakken. Inmiddels 17 bedrijven hebben daarbij de handen ineen geslagen en ook regionale  verheden erbij getrokken. Kern van dit project is de opzet en inrichting van een techniekcampus in Zaanstad, waaraan men een nieuw pakket van techniekopleidingen op MBO-niveau is gaan verbinden. Daarmee heeft men kennis gebundeld, nieuw beroepsonderwijs tot bloei gebracht, jongeren opgeleid en banen voor hen in de bedrijven mogelijk gemaakt.

De jury buigt zich in de komende weken verder over de vele interessante aspecten en verdiensten van deze vijf genomineerde projecten. Zij let daarbij op de mate van vernieuwing, betrokkenheid van de partners, kenniscirculatie en potentie binnen het thema ondernemerschap. Op 23 maart maakt Ab van der Touw, juryvoorzitter, bekend welk van de vijf genomineerde projecten de Pro-Motor award 2017 mee naar huis mag nemen. Voor meer informatie: www.pro-motor-award.nl

Vorig bericht 52 nieuwe KvK-inschrijvingen in Noord-Holland
Volgend artikel Nederlandse Publieke Omroep (NPO): NPO Marktplaats Inhuur (DAS)

Nu op WijNoordHolland