Nieuws

Gemeente Aalsmeer, Provincie Noord-Holland, RoyalFloraHolland en Vervoerregio Amsterdam werken samen

om de bereikbaarheid van Royal FloraHolland in Aalsmeer te verbeteren


Aalsmeer|
Wethouder Robert van Rijn van Aalsmeer, gedeputeerde Elisabeth Post van provincie Noord-Holland, David van Mechelen namens Royal FloraHolland en Gerard Slegers, portefeuillehouder namens Vervoerregio Amsterdam, tekenen twee samenwerkingsovereenkomsten. Eén voor een snellere verbinding voor het vrachtverkeer van Royal FloraHolland naar Schiphol (Ongestoorde Logistieke Verbinding) en één voor een snelle busverbinding (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Legmeerdijk). Met de ondertekening van deze overeenkomsten kunnen beide projecten van start gaan.

Betrouwbare en snelle busverbinding

Met het project HOV Legmeerdijk wordt het busvervoer tussen Kudelstaart, Aalsmeer en Amstelveen betrouwbaarder en sneller. Er komt een nieuwe halte ter hoogte van de distributiegang van Royal FloraHolland aan de Legmeerdijk. Bij de halte komen trappen, liften en een loopbrug over de N231. Deze halte sluit ook goed aan op de nieuwe sierteelt-attractie FloriWorld (350.000 bezoekers per jaar), die naar verwachting voor de zomer 2020 wordt opgeleverd. De huidige bushaltes op het terrein van Royal FloraHolland komen te vervallen.

Nieuwe verbinding vrachtverkeer

Naast een versnelling en verbetering van de buslijnen komt er ook een nieuwe verbinding voor vrachtverkeer. Met deze nieuw aan te leggen weg sluit de bloemenveiling Royal FloraHolland straks beter aan op de nieuwe N201. Hiervoor komt een nieuwe ingang naar het ontwikkelgebied Oost vanaf de Legmeerdijk (N231) en komt er een nieuwe uitgang vanaf Royal FloraHolland over Green Park Aalsmeer via de Middenweg naar de N201.


 

Vorig bericht Europese hoofdkantoor van IT-bedrijf Nutanix nieuwe bewoners voor 'groene' Pharos-toren
Volgend artikel Noord-Hollandse gedeputeerde Tekin Groenste Politicus van het jaar

Nu op WijNoordHolland