Circulaire economie

Gemeente en haven Amsterdam helpen bedrijven met afvalstromen

Samenwerking met geoFluxus draagt bij aan circulaire economie en klimaatdoelstellingen

Gemeente en haven Amsterdam helpen bedrijven met afvalstromen

Foto: geoFluxus

Amsterdam,
Met behulp van het online platform geoFluxus krijgen bedrijven binnen een paar klikken toegang tot hun persoonlijke Afvalprofiel. In dit Afvalprofiel staat duidelijk aangegeven hoe zij de bestaande afvalstromen nog efficiënter, duurzamer en goedkoper kunnen laten verwerken door bedrijven in de nabije omgeving. Een belangrijk initiatief op weg naar een circulaire economie

geoFluxus als Independer

Een onderzoek van de TUDelft toont aan dat 60% van al het afval in de Metropoolregio Amsterdam duurzamer verwerkt kan worden. En dat percentage wil geoFluxus flink omlaag krijgen. geoFluxus kan worden beschouwd als de Independer voor de afvalmarkt. Bedrijven hoeven zelf amper iets te doen. Ze kunnen zich aanmelden, waarna geoFluxus op basis van hun data advies op maat geeft. Ondernemers zien in één oogopslag hoe ze het afval duurzamer kunnen laten verwerken bij een bedrijf in de buurt.

Samen onze klimaatdoelstellingen bereiken

Door de handen ineen te slaan, hopen Port of Amsterdam, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en geoFluxus een slag te slaan in de circulaire economie en het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Door het lokaal houden van afvalstromen, wordt een sterkere en duurzame regionale economie en een belangrijke impuls voor de werkgelegenheid gecreëerd.

Missie duurzame haven

James Hallworth, commercieel manager bij Port of Amsterdam: “Door het platform wordt inzichtelijk gemaakt welke afvalstromen wel en welke niet lokaal verwerkt kunnen worden. Dit is voor Port of Amsterdam waardevolle informatie. Deze missende afvalverwerkers kunnen we dan actief benaderen om te zien of zij zich in de haven willen vestigen zodat de afvalstromen in de toekomst wel lokaal verwerkt kunnen worden. Want de haven wil een grote bijdrage leveren aan de circulaire economie. Dit draagt weer bij aan onze missie van een duurzame haven!”

Een jaar lang gratis toegang

Gemeente Amsterdam heeft geoFluxus een SESA-subsidie toegekend. Hierdoor kunnen bedrijven in de metropoolregio Amsterdam vanaf nu een jaar lang gratis gebruik maken van het online platform. Ondernemers kunnen meer informatie vinden op www.geofluxus.com/

Vorig bericht Directeur DutchCulture ontvangt Andreaspenning
Volgend artikel SentinelOne en Wiz kondigen exclusieve samenwerking aan

Nu op WijNoordHolland